Второкласници проведоха занятия по спортно ориентиране

На 19 април 2013 г. второкласниците от ПИГ при СОУ „Иван Вазов“ – гр. Плевен имаха занятия по спортно ориентиране в паркова местност, в близост до СОУ „Христо Смирненски“ в Плевен. Това е дейност по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“, по който работят учениците и учителите от начален етап.

Учителите Красимира Найденова, Наталия Игнатова и Олег Маринов участваха със своите възпитаници на минисъстезанието по спортно ориентиране със съдействието на Клуб по ориентиране „Север“ към ТД „Кайлъшка долина“, гр. Плевен. Подкрепа и съдействие за осъществяване на инициативата оказа инструкторът по спортно ориентиране Милен Гургуров, бивш ученик на СОУ „Иван Вазов“, родител на второкласничка, която вече е печеливш състезател по ориентиране – Вилияна Миленова.

Второкласниците слушаха с интерес разказа за този спорт. Господин Гургуров е и учител по физическо възпитание и спорт в Математическа гимназия – гр. Ловеч. От Клуба по ориентиране дойдоха още помощници, треньори и настоящи състезатели – Пламен Райков и Иван Димитров, които помогнаха при поставяне на старт, финал и контролни точки.

В края на състезанието, всеки, който перфорира своя талон с контролните точки и стигна до финала, получи сладка награда. Това също беше стимул и всеки се стараеше да е бърз, съобразителен и да покаже своя талон на треньорите.

На децата им хареса този необикновен ден за спорт на открито, сред природата. Те вече знаят, че ориентирането е една забавна и активна почивка. Непринудено се учат да бъдат наблюдателни, да умеят да се ориентират във всякаква обстановка.

По време на състезанието, децата се постараха да не нанасят повреди, защото трябва да има повече дървета, както е мотото на европейския проект по програма „Коменски“, в който са включени и малките състезатели от СОУ“Иван Вазов“.

От училището изказаха благодарност на треньорите от Клуба по ориентиране „Север“ към ТД „Кайлъшка долина“ – гр. Плевен за обучението и вниманието към малките второкласници.

 

Източник: DarikNews

 

 

 

Първи уроци по ориентиране за второкласниците от СОУ „Иван Вазов“

 

На 19 април второкласниците от ПИГ при СОУ „Иван Вазов“ – Плевен имаха занятия по спортно ориентиране в паркова местност, в близост до СОУ „Христо Смирненски“. Това е и дейност по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“, по който работят учениците и учителите от начален етап. Учителите Красимира Найденова, Наталия Игнатова и Олег Маринов участваха със своите възпитаници на минисъстезанието по спортно ориентиране със съдействието на Клуб по ориентиране „Север“ към ТД „Кайлъшка долина“, гр. Плевен. Подкрепа и съдействие за осъществяване на инициативата оказа инструкторът по спортно ориентиране Милен Гургуров, бивш ученик на СОУ „Иван Вазов“, родител на второкласничка, която вече е печеливш състезател по ориентиране – Вилияна Миленова.

Второкласниците слушаха с интерес разказа за този спорт. От Клуба по ориентиране дойдоха още помощници, треньори и настоящи състезатели – Пламен Райков и Иван Димитров, които помогнаха при поставяне на старт, финал и контролни точки.

И състезанието за второкласниците в парка започна. Всеки, който перфорира своя талон на контролните точки и стигна до финала, получи сладка награда. Това също беше стимул и всеки се стараеше да е бърз, съобразителен и да покаже своя талон на треньорите.

На децата им хареса този необикновен ден за спорт на открито, сред природата. Те вече знаят – ориентирането е една забавна и активна почивка. Непринудено се учат да бъдат наблюдателни, да умеят да се ориентират във всякаква обстановка. Убедени са, че този спорт носи положителни емоции.

Паркът е с множество широколистни дървета, които вече са се разлистили. Децата гледаха да не нанасят повреди, защото трябва да има повече дървета, както е мотото на европейския проект по програма „Коменски“. В него са включени и нашите малки състезатели. Заедно с хубавите минути в урока състезание сред природата, една част от децата вече имат желание да посещават и други часове по спортно ориетиране към клуба.

 

Източник: plevenzapleven.bg

 

orientirane1 2

 

Back to top button