Второ място за волейболния отбор на момчетата

Началото на победите във волейбола дадоха нашите талантливи и тренирани момичета с множество победи и класиране на второ място в общинските игри. Разбира се, волейболен турнир се проведе не само при девойките, а и при юношите. Мачовете между отборите на плевенските училища се проведоха в периода 23.02.2015г.- 09.03.2015г. в салона на ГПЧЕ – Плевен.

 

В състава на отбора на СОУ „Иван Вазов“ са учениците: Симеон Недков – 12 м клас, Михаел Димитров -12 и клас, Стилиан Петров – 12 и клас, Георги Маринов – 12 и клас, Станислав Ботев – 11 и клас, Атанас Зарков – 11 и клас, Виктор Найденов – 11 и клас, Петър Маринов – 11 и клас и Виктор Митов – 9 м клас. Техен треньор е г-жа Мая Цветанова.
Първият мач на нашите момчета бе на 23.02.15г. срещу волейболния отбор на ГПЧЕ – Плевен. Победител в тази игра бе отборът на ГПЧЕ, като домакините поведоха с резултат 2:0. Въпреки загубата, младежите от СОУ „Иван Вазов“ не загубиха ентусиазма си и това доведе до тяхната победа в мача срещу Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен на 24.02.15г. като играта завърши с резултат 2:0. Това даде старт на победите на Вазовци и на 25.02.15г. нашите волейболисти отново победиха в мача срещу отбора на ДФСГ „Интелект“ като резултатът този път беше 2:1. Тази тяхна заслужена победа води и до класирането за полуфиналите. Следващият мач на младежите срещу отбора на СОУ „Стоян Заимов“, проведен на 27.02.15г., беше изключително напрегнат. Играта между двете училища завърши с убедителната победа за СОУ „Иван Вазов“ с резултат 3:0.
Дългоочакваният финал се проведе на 09.03.15г., когато Вазовци се изправиха отново срещу момчетата на ГПЧЕ – Плевен. Мачът и този път завърши с победа на ГПЧЕ- Плевен с резултат 3:0. Така отборът на СОУ „Иван Вазов“ заслужено зае второ място в класацията на плевенските училища и младежите получиха грамота. В класацията на волейболния турнир между училищата на Община Плевен се нареждаме до ГПЧЕ-Плевен, които са на първо място и СОУ „Пейо Яворов“, спечелили трето място.
Волейболният отбор на СОУ „Иван Вазов“ доказа отново, че успява да използва умело уменията и таланта си и да извоюва призово място, с което ни дава повод да се гордеем.

 

Автор: Ивана Митова – 11л клас

Back to top button