Весела и щура ваканция!

За третокласниците от нашето училище тя започна след уникалното официално завършване на 31 май на всяка една от шестте паралелки.

В трети А и Б класове се проведе състезанието „Аз обичам България!“, в което участваха деца, родители и гости.   Надпреварваха се в шест кръга един срещу друг. В тези игри състезателите показаха уменията си във викторини, разгадаване на гатанки със затворени очи, разпознаване заглавия на български приказки по нарисувани жокери, танцуване върху мини дансинг на фона на народни ритми, отгатване на думи , артикулирани без звук и други подобни весели игри.

Всички се включиха с настроение и ентусиазъм, участваха с  голямо желание . Истински се забавляваха и се вълнуваха от верните отговори и се смяха от сърце на комичните ситуации. Затова в края на състезанието получиха заслужени награди – вкусни бонбони/ точки за постиженията си.

А в трети В клас завършването на учебната година започна още  на 30 май с посещение на Регионалния исторически музей в града ни и разглеждане на експонатите, свързани с нашето минало   В двора на музея учениците от паралелката бяха изненадани от фокусника Архи, който истински забавлява присъстващите, като ги включи и в демонстрациите на някои от магическите номера.

На 31 май в класната стая учениците и техните родители се забавляваха заедно на представените хумористични училищни сценки и забавни стихотворения, посветени на очакваните ваканционни дни.

Весело беше и стаята на трети Г клас. Развълнувани, децата изпяха любимите си песни с г-жа Кондова,  поговориха си на английски с госпожа Цветанова, рецитираха незабравими стихове. Госпожа Димитрова „нарисува“ с думи всеки ученик с детайли от неговия характер и забавни страни. Третокласниците изиграха любимата си игра „Малкият учител“-  учителят и неговите „послушни“ и „прилежни“ ученици с умотворенията си успяха да разсмеят всички гости. Малките артисти припомниха на родителите си ученическите им години с позабравените герои Кито – с двойки десетина бройки и баба Недка с дребната си сметка. Спортният ни репортер и неговите гости ни убедиха, че макар училището да е най-хубавото нещо на света, най-важни за децата са игрите. Учениците споделиха за получените грамоти от състезания по математика, за медалите по плуване, гимнастика и хандбал, участниците в музикални школи показаха таланта си, посвири ни гъдулар от Северняшкия ансамбъл.. През цялата учебна година децата влагаха ум и старание и  за да покажат на родителите си колко много неща знаят, участваха в оспорвано състезание между четири отбора.  За спечелена точка имаше награда и всички бяха мотивирани да победят. Третокласниците представиха промените в природата през различните сезони, отговаряха на забавни езикови задачи, припомниха си откъси от любими произведения, показаха знания  за България и нейната история, решаваха интересни задачи от математиката. На финала победители бяха всички, защото всички тса умни, любознателни, бъдещи четвъртокласници, готови да овладеят крепостта „Наука“.

Учениците от трети Д клас чакаха с нетърпение годишното си тържество. Подготвиха и научиха наизуст стихове за родината, книгата, родната реч, училището и ваканцията.  Не след дълго настъпи моментът, в който родителите пристигнаха и тържеството започна. Всички рецитираха изразително и без грешки. Наред със стиховете изпяха и изучени песни през учебната година. Показаха пред своите родители и уменията си да декламират и на  английски език. Изпълниха стихчета и песни за училището и ваканцията. Накрая на тържеството всеки получи удостоверението си за завършен трети клас и грамота. А за  довиждане  прозвуча строфата:

„Зарадвани, нетърпеливи
потегляме във тоя час,
та по – големи, по – щастливи
наесен да се върнем в клас! „

Весела и щура ваканция си пожелаха и учениците и родителите от трети Е клас. Пред паметника на Иван Вазов бъдещите четвъртокласници си направиха обща снимка с преподавателите от випуска и получиха по една роза от класния ръководител, която да поднесат на своите майки. Това беше достойното завършване на палавниците, а истинската ваканция започна на 2 юни на Мечата поляна в парк Кайлъка. Родители и деца си направиха обилен пикник, като не забравиха да играят и да се забавляват заедно.

Футбол, федербал, състезание с тротинетки, танци със сапунени балони и надяждане със сладолед. Всичко това ще остави траен и незабравим отпечатък.

Различни, но единни Даниела Китева, Евелина Ницова, Мая Тодорова, Росица Димитрова, Пепа Николова и Надя Тодорова изпратиха своите възпитаници с много усмивки, забавни преживявания и отлични резултати от изминалата учебна година. Безспорна е и заслугата на преподавателите  София Димитрова, Ралица Цветанова, Олег Маринов, Димитрина Кондова, Ани Петрова и Клавдия Иванова, на които сърдечно БЛАГОДАРИМ!

Всичко е синьо, слънчево, мирише на море, солени пясъци и дъхави дъбрави…

Чака ни лятото!

Класните ръководители на трети клас

Back to top button