Верни на българските традиции – СИП хореография

Малките танцьори от нашето училище, които втора година се занимават в часовете по СИП хореография, вече имат сериозна подготовка и изяви. Разбира се, няма по-подходящо време за това от Коледните празници. В навечерието им те поздравиха учениците от първите класове с танците, които са усвоили – „Бранковска ръченица” и „Северняшки ритми”.

Първолаците, които също изучават хореография, останаха очаровани от магията на танците и впечатлени от уменията на по-големите от тях ученици. Това им вдъхна увереност в собствените сили, че през следващата година те също ще могат да танцуват така. Тържествата се проведоха в ремонтирания и изцяло обновен стол на училището, който е и подходяща зала за изявите на малките танцьори. Костюмите, с които танцуват, са ушити със средства от проекта „Пътуване между културите”.
Любителите на народните танци са 50 деца от 2, 3 и 4 клас и се обучават в групите по СИП хореография под ръководството на Надя Тодорова – хореограф и Ренета Стоянова – корепетитор. На всички тях желаем да запазят любовта към народните танци за цял живот.

СИП хореография – втори клас – видео

СИП хореография – трети клас – видео

Back to top button