Вазовци зарадваха децата от Центъра за деца от семеен тип

Десетокласниците Симона Клашнева (10л), Ивана Митова (10л), Пламена Петкова(10л), Глория Писина(10з), Гергана Божкова(10з), Габриела Георгиева(10з), Лилия Илиева (10з), заедно с учителката им по етика и право- Йоанна Стойчева, организираха благотворителна акция за малчуганите от Центъра за деца от семеен тип в ж.к.“Сторгозия“.
С желанието да направят предстоящите празници на децата по-щастливи и опитвайки се да им докажат, че на Коледа стават чудеса, те, заедно с учениците на СОУ „Иван Вазов”, събраха 548 лева и дрехи и обувки, дарени от ученици от различни класове. Мечтата на децата от центъра беше да имат телевизор, на който да гледат своите любими детски предавания, затова с парите, които събраха, вазовци решиха да ги зарадват и изненадат като осъществят желанието им .

 

Организаторите на инициативата поканиха децата да дойдат в нашето училище. Малчуганите от дома бяха топло посрещнати от първокласници на 20.12.13г. За тях бе подготвена прекрасна коледна презентация и картички, собственоръчно направени от първолаците. По-късно учениците от десети клас им подариха телевизора, нови пижами, както и дрехите и обувките, събрани по време на акцията от учениците. За гостите беше организирано и тържество с участието на аниматори. Вазовски малчугани и малките гости се забавляваха заедно, сприятелиха се и доказаха, че всички сме равни и еднакво важни един за друг. По Коледа казват, че стават чудеса! Може би наистина е така!

 

Ивана Митова – 10л клас

gosti ot centyr2gosti ot centyr3

Back to top button