Вазовци са сред спортистите на годината в Плевен

Наскоро бяха излъчени най-добрите спортисти за 2014 година в град Плевен. Наградите бяха за различни области- карате, лека атлетика, бокс, борба, таекуон-до, акробатика, и бяха не само индивидуални, но и отборни.

Както се очаква, и от СОУ „Иван Вазов“ има заслужили спортисти – Ивайло Ивайлов Боев (8з) и Георги Георгиев Велчев (8м). Имената им със сигурност са ви познати, защото момчетата миналата година ни донесоха много победи. Те бяха и част от отбора по лека атлетика на училището, затова си тръгнаха с нов приз от церемонията „Спортист на годината“.

 

Събитието се състоя на 12 декември в Актовата зала на Община Плевен. Сред официалните гости бяха кметът проф. Димитър Стойков и заместниците му Дамянка Владимирова и Стефан Петков, областният управител Ралица Добрева и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов.Отличените спортисти пък бяха номинирани от специална комисия с председател Стефан Петков и членове спортни експерти към Община Плевен, Министерството на младежта и спорта, РИО – Плевен, директорът на Спортно училище „Георги Бенковски“ – Петър Георгиев, журналисти.

В тазгодишното издание на събитието в регламента има внесена промяна като определянето на наградените състезатели не става чрез класиране, а по азбучен ред. Изключение беше направено само за най-виското отличие- „Спортист на годината №1“.

Първи индивидуалните си призовете получиха десетимата най-добри спортисти на град Плевен за 2014 година. В раздел ученически игри пък бяха отличени 8 отбора, участвали в държавните финали. Нашето училище си заслужи място сред наградените благодарение на тима ни по лека атлетика с наставник г-н Васко Вълков. Ще ви припомним, че миналата учебна година лекоатлетите ни завоюваха престижната втора позиция на финала на ученическите игри.

Нашите осмокласници присъстваха на церемонията, придружени от преподавателите по физическо възпитание и спорт Васко Вълков, Сотир Пецанов и Олег Маринов. Момчетата взеха заслужената награда- специална статуетка и грамота, подписана лично от кмета на града- доц. Димитър Стойков.

На церемонията бяха връчени и други отличия, а също така бяха избрани и най-перспективни млади състезатели за предтоящата година. Кметът на Плевен пък поздрави спортистите за успехите им и ги увери, че местната власт прави всичко възможно да им помага. След церемонията организаторите бяха подготвили и почерпка за присъстващите гости.

Поздравяваме Ивайло и Георги за високото отличие, което им бе отредено. Гордеем се с постижението им и сме благодарни, че момчетата достойно защитават името на училището. Пожелаваме им успех и се надяваме, че този триумф няма да е последният за нашите млади спортни надежди!

Силвия Тачева 11и клас

Back to top button