ВАЗОВЦИ с отличия и на международна сцена

Международен музикален и танцов фестивал „МАГИЯТА НА ВЕНЕЦИЯ“ – Лидо Ди Йезоло, Италия

6-10 септември 2017г.

„Скъпи участници от мажоретен състав и Танцова школа „Въртянка“ към

 СУ „Иван Вазов“ гр. Плевен,

 

От името на Организаторите  – Цветомира Крумова, ТО Amadeus7, Enterprise di Marangoni Viaggi,  на  Фестивала „ „Магията на Венеция 2017” желаем да изкажем своята най – голяма благодарност, че избрахте нашия Фестивал. С вашето участие Вие ни гласувахте доверие, че ще успеем да създадем незабравим празник в едно красиво кътче на Италия, където донесохте много обич и усмивки от различни места на нашата Родина. Създадохте много познанства, разменихте много танцови и творчески умения. Вие сте хората, които ни мотивирате да обмисляме нещо ново и интересно за бъдещи  Фестивални дни.

                                                                              Благодарим Ви и до нови срещи!“

 

С тези думи, плакети за отлично представяне и грамоти, амбициозните ученици от МАЖОРЕТНИЯ СЪСТАВ и Танцова школа „ВЪРТЯНКА“, получиха своето първо международно признание за труда, амбицията и способностите, които нашите ВАЗОВЦИ несъмнено притежават!!!

Заразени от магията на музиката, песента и танца 26-мата наши представители от 2 до 12 клас, успяха достойно да се впишат и да докажат способностите си измежду 26 състава от България, Испания, Германия и Англия. Единственият мажоретен състав на фестивала и единствените фолклорни танцьори от Първа възрастова група бяха те и заслужиха признанието и бурните аплодисменти на публиката  и организаторите.

Имахме честта да водим дефилето на всички участници  с песента „Аз съм българче“, преди самите концерти и да присъстваме на първо място в страницата на фестивала и местните новини.

Емоцията и удоволствието от това да защитиш своята уникалност и националност в чужда държава са несравними. Към нас прояви интерес директорката на българското училище „Христо Смирненски “ гр.Сеговия, Испания – г-жа Людмила Димитров и ни отправи покана за следващо пътуване до там, свързано с българските обичаи и традиции.  Дори предложи идеи за съвместна дейност на училищно ниво.

Няма признание без много труд, отдаденост и лишения. Нашите ученици отделяха от свободното си време минимум по 2 часа седмично и в почивните си дни, за да достигнат сегашното си ниво. Подкрепяни от своите родители и класни ръководители те доказаха, че училището  може да бъде и е едно привлекателно място, защото освен с науки, те могат ползотворно да организират свободното си време и да се занимават с дейности, които харесват.

Тръгвайки с готовността, че пътуването ще е дълго и не най-комфортно, всички успяхме освен отлично свършената работа на фестивала да си направим екскурзия до градовете Верона и Венеция. Красота, магия, друга култура, различна от нашата архитектура, всичко това напълни очите, душите и сърцата ни. Заредихме се с толкова положителни емоции и впечатления, които сигурна съм, ще разказваме още дълго на нашите близки, колеги и съученици.

 

Благодаря Ви, УВАЖАЕМИ мои възпитаници, родители, колеги, ръководство на СУ „Иван Вазов“, че ми гласувахте доверие, въпреки строгостта и педантичността в работата и организацията ми. Без таланта и подкрепата на всички ВАС, нищо от това нямаше да е факт, а само мои мечти!!!

УПЕШНА 2017-2018 учебна година!

Надя Тодорова

 

Back to top button