Вазовските математици – вдъхновени от делото на Левски

Героичният образ, живот и дело на Васил Левски продължават да вълнуват и са неизменно вдъхновение за патриотизъм и всеотдайност на вазовските участници в математическо отборно състезание на 15 февруари, проведено в ОУ„Васил Левски“, гр. Плевен.

Във връзка със 147 години от безсмъртието на Апостола на свободата, СУ „Иван Вазов“ – гр. Плевен, стартира с поредица от инициативи, с които достойно да се отбележи годишнината.

Част от обявените мероприятия имаха състезателен характер. Младите математици от нашето училище уважиха деня за преклонение пред делото на Апостола с участието и успешното си представяне на математическото състезание от 4 отбора с по 5 ученика – представители от начален етап. В деня на състезанието вазовските участници носеха с чест  направените емблеми на нашето училище, изготвени от госпожа Станчева. Учениците решаваха по 6 тестови задачи с избираем отговор. С още три задачи трябваше да се преборят без да имат друга опора, освен текста им. Продължителността на състезанието стигаше 120 минути. Целта на отборното състезание бе да се провокира състезателният дух в учениците и те да се покажат знания за решаване на по-нестандартни задачи. Учениците бяха изправени пред предизвикателството да работят в екип, където всеки един от тях трябваше да даде своя принос със собствените си умения за общия успех. Резултатите са вече известни. Връчени са наградите. Отново има отличили се ученици от СУ „Иван Вазов”, гр. Плевен. Вазовските участници завоюваха много медали.

Първи клас – Първо място за отбора на СУ „Иван Вазов“!

Първолаците на състезанието доказаха, че точно усвояват крепостта на математическата наука. На своето второ състезание те щурмуваха първото място и златните медали – Богдан Дюришич, ученик от 1б клас и Милица Росенова от 1е клас. Да са здрави и да се радват на още безброй победи и другите състезатели – Мария Анова, Кирил Янчев, Андрей Макавеев.

Втори клас –  Първо място за отбора на СУ „Иван Вазов“!

Второкласниците също се изявяват. Знаем някои имена от предходни състезания. С името на Елизар Миленов, ученик от 2б клас, започва награждаването на всяко състезание, защото за пореден път той е първенец. До него се нарежда съученикът му Калоян Тодоров и Мария Търнова, ученичка от 2е клас, които също получиха медали. На крачка от медалистите се представиха Светослав Лалов и Самуил Кирилов.

Трети клас – Второ място за отбора на СУ „Иван Вазов“!

И от отбора на трети клас Ивайла Кирилова, Мария Андровска, Цони Цонев, Ана Грейс, Виктория Недялкова се излъчиха първенците. Златото засия за Виктория от 3г клас, а бронзовият медал заблестя за Мария от 3б клас.

Четвърти клас – Първо място за отбора на СУ „Иван Вазов“!

Четвъртокласниците Мият Дюришич, 4а клас и Цветослав Резашки 4в клас са златни медалисти, Валерия Скравенска от 4б клас грабна среброто, а Габриела Лилянова от 4а клас – бронзовия медал. Преслав Йорданов се представи достойно. Четирите медала доведоха отбора на почетното първо място с най-много точки от всички участници в състезанието.

Нека благодарим и на всички деца от 1-4 клас, които със своето включване в мaтeмaтичecĸото отборно cъcтeзaние, организирано от ОУ „Васил Левски“, гр. Плевен  показаха едно много дoбpo ĸлacиpaнe! И те със своите точки помогнаха за челните места на отборите.

С успешното си представяне на математическото отборно състезание учениците отдадоха почит и преклонение към великия българин Васил Левски. Крилатите мисли и делата на Апостола за силата на задружната работа са вдъхновяващи и целеустремени. Нека се гордеем със знаещите, можещите, отговорните, смелите, честните, трудолюбивите и достойни вазовски ученици!

Back to top button