Вазовски ученици подаряват екскурзия на деца без родители

 

Вече е ясна изненадата, която дълго подготвяха най-малките джуниъри от 2д клас в СОУ ”Иван Вазов” за своите приятели от Центъра от семеен тип за деца, лишени от родителски грижи в Плевен.

 

Малчуганите преди дни обявиха, че с всички, заработени от тях пари ще организират екскурзия за децата от Центъра и на 27 май ще пътуват заедно до Велико Търново. Средствата, необходими за екскурзията, малките джуниъри дълго събираха. След като се запознаха с професията на мениджъра, започнаха да обмислят и да реализират идеите си. Произвеждаха продукция с помощта и на своите родители и я предлагаха на благотворителни базари. Първият беше в навечерието на Коледа, когато много бързо се изкупиха техните картички. За Баба Марта те предлагаха мартеници.
От сряда във фоайето на училището отново е отворен щанд, на който се предлагат произведени от тях – засега 200, декоративни великденски яйца, украсени най-причудливо.
Картичките, изработени от екологични материали, най-бързо свършват. По създаден от децата график всеки от класа има своя длъжност по време на производствения цикъл и предлагането на стоката. Записват се броят на клиентите, техните желания, мнения и препоръки. По преценка на второкласниците още малко е необходимо, за да съберат нужната сума за екскурзията с приятелите.
Най-малките джуниъри се готвят и за участие в благотворителния концерт в читалище ЛИК на 20 април, отново в помощ на техните приятели. Подготвили са акробатичен номер в изпълнение на Мирела Симеонова, ориенталски танц от Симона Резашка и народна песен от Росен Димитров и Никол Мирославова в съпровод на йоника Правда Панкова.

Източник: Посредник

Back to top button