Върхови постижения на областните кръгове на олимпиадите по природни науки

Отминаха областните кръгове на олимпиадите по природни науки. Със задоволство и радост трябва да отбележим, че учениците от нашето училище се представиха отлично, а 7а е класът отличник в природо-математическите науки в Плевенска област! Резултатите на седмокласниците са огромно постижение за СОУ „Иван Вазов”. За първи път заемаме първо място на областните кръгове на олимпиадите по физика, биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда и отиваме на Национален кръг.

Най-висок резултат на Областния кръг на олимпиадата по физика постигнаха Владислав Стефанов и Мерилин Писина от 7а клас, изпреварвайки учениците от всички други училища в Плевенска област. В същата класация, на девето и десето място, са Айлин Потурлиева и Живко Георгиев, отново от 7а клас. Останалите седмокласници също се представиха отлично. Те се подготвят под ръководството на своята учителка по физика Маринела Маринова.

 

Първите места и на Областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда също са на наши ученици. Росен Банзаров от 7а клас е първи, а неговите съученици Владислав Стефанов и Мерилин Писина са съответно със 79 и 75 точки. Техен преподавател е Димитър Димитров.

Деветокласниците Глория Писина, Иван-Александър Колев, Клаудия Декова от 9з, Силвия Тачева и Анна Георгиева от 9и клас са химиците, които също ще ни представят на Националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Подготвя ги преподавателката им Лидия Танева.

Второ място на Областния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование е за Росен Банзаров от 7а клас. Класират се още Преслав Манойлов от 7а, Сесилия Николова и Бетина Мукова от 8з и Полина Луканова от 11з клас. Преподавател на седмокласниците е Татяна Манойлова, а на осмокласниците и единайсетокласниците – Стефка Стойчева.

Въпреки че някои от седмокласниците още не са избрали бъдещото си училище, постиженията им са свързани с природните науки. Пожелаваме на всички класирани в олимпиадите успех и се надяваме отново да четем техните имена като победители и бъдещи лекари и инженери.

olimpiadi2
Back to top button