Вълшебната врата към прекрасните приказни светове

През април и май първите класове на СУ,, Иван Вазов“, посетиха за първи път Регионалната библиотека ,,Христо Смирненски“. Дълбоко развълнувани прекрачиха прага  ѝ, за да получат своите първи читателски карти, с които да станат горди членове на читателския клуб.

Обиколката на библиотеката започна от детския отдел, където любезните му служители обясниха на децата как са подредени книгите, как се заема и връща всяко четиво. Учениците разгледаха рафтовете с детски книжки с голям интерес и за кратко време решиха коя ще е първата, която ще заемат и прочетат.

Първокласниците бяха приветствани от екипа на библиотеката с много изненади и задачи за досетливи деца. Запознаха се с историята на Зайко от приказката ,,Читателският клуб на Зайко“, като от нея научиха, че книгите не могат да се изнасят от библиотеката без да разполагаш с читателска карта. В подготвената занимателна кръстословица, малчуганите показаха усет, досетливост и отлични литературни умения. Отговаряха на въпроси и демонстрираха гладко четене. Доказаха, че няма математическа задача, която да им се опре. В играта ,,Вкусна азбука“ откриха вкусотия, скрита зад всяка буква, а също така намериха и кои са буквите бегълци.         След успешното си представяне, малките вазовци заслужено получиха своите читателски карти. С весел смях и глъч поеха обратно към училище, вече сигурни в това, че книгата отваря врати и към най-невероятните светове.

Back to top button