В СОУ „Иван Вазов“ почетоха Апостола с беседа: „Смъртта – начало на безсмъртие“

На 19 февруари 2013 г. в зала „Европа“ на СОУ „Иван Вазов“-Плевен учениците от две паралелки с хуманитарен профил – 11а и 11б клас, с класни ръководители Горан Делиев и Галина Генкова, почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски.

По повод 140 години от гибелта на този велик българин учениците, ръководени от преподавателя им по „История и цивилизация“ Горан Делиев, подготвиха презентации на тема „Смъртта – начало на безсмъртие“.

 

Презентацията беше изготвена от Атанас Славчев, Росица Радионова, Бетина Генова и Моника Върбанова от 11а клас и Айлин Чобанова, Габриела Даскалова и Шенай Шуберт от 11б клас.

 

Целта беше представянето на живота и революционното дело на Апостола, както и отражението им в изкуството и литературата. Коментарът и обсъждането на поднесения материал, които последваха, показаха интереса на учениците към делото на Васил Левски и сериозната им подготовка.

Източник: DarikNews

 

 

Ученици подготвиха презентация на тема „Смъртта- начало на безсмъртие

 

На 19 февруари 2013 г. в зала „Европа” на СОУ „Иван Вазов” – Плевен учениците от две паралелки с хуманитарен профил – 11а и 11б клас, с класни ръководители Горан Делиев и Галина Генкова, почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски. По повод 140 години от гибелта на този велик българин учениците, ръководени от преподавателя им по история и цивилизация Горан Делиев, подготвиха презентации на тема „Смъртта – начало на безсмъртие”. Презентацията на 11а клас беше изготвена от Атанас Славчев, Росица Радионова, Бетина Генова и Моника Върбанова. Над презентацията на 11б клас работиха Айлин Чобанова, Габриела Даскалова и Шенай Шуберт. Презентациите представяха живота и революционното дело на Апостола, както и отражението им в изкуството и литературата. Коментарът и обсъждането на поднесения материал, които последваха, показаха интереса на учениците към делото на Васил Левски и сериозната им подготовка.

 

Източник: infoPleven.com

Back to top button