„В час по музика“ с Хайгашод Агасян и вокална група „Арлекино“

На 08.11.2017 г. учениците от подготвителната група, ІІ и ІV клас посетиха спектакъла на вокална група „Арлекино“ със специалното участие на Хайгашод Агасян.

Тясна се оказа зала „Емил Димитров“ при читалище „Съгласие 1869“ да побере всички желаещи да се срещнат с Хайгашод  Агасян и неговите песни.

Проектът „Заедно в час“ на НЧ „Съгласие 1869“ се финансира със съдействието на Община Плевен.

Малките ученици с интерес изгледаха представлението.  В началото вокална група „Арлекино“ към читалището, с ръководител  Вили Боянова  много вълнуващо и всеотдайно изпя любимите и популярни  детски песни по текст и музика на Хайгашод Агасян.

Особено емоционален  момент беше появата на композитора. Първо децата разучиха текстове на песни, за да могат да се включат в изпълнението им. Разбраха, че „Светът е прекрасен, светът е чудесен“,че „крокодилът си мие зъбите с четка и се бърше със салфетка“, трите вълшебни думи, които са за цял живот – моля, извинявай, благодаря – елегантен начин чрез музика и песен да научат някои от ценностите в живота.

Когато емоцията взе връх, композиторът покани всички да потанцуват на „Голямо междучасие“, „Ваканция“, „Трудна възраст“ – песни, познати от учебниците.Общото изпълнение на „Светът е хубав, светът е чудесен“ закри вълнуващия концерт.

Малките ученици дълго ще помнят емоционалната и вдъхновяваща среща с Хайгашод Агасян и творчеството му за деца.

С нетърпение очакват следващите срещи с любимите детски песни и техните създатели.

Back to top button