Успешен дебют на шестокласници в състезание по конна езда

Срещнахме се с Никол Мошева от 6б клас и с Даниел Димитров от 6в клас, които заедно ходят на конна езда. Разказаха ни за спортните си успехи и за връзката с прекрасните животни.

В междуградски турнир по конна езда Даниел Димитров се класира на престижното второ място, а Никол Мошева зае третата позиция на почетната стълбичка. Състезанието се проведе в гр. Плевен по случай Тодоровден, като в него участваха деца от различни възрастови групи. По традиция на този празник се организират игри със състезателен характер за здравето на конете и ездачите. Участниците представиха своите умения и бързина в езда, в прескачане на кавалети и щафетни игри. Награди получиха първите трима участници, преминали безгрешно и с най-добро време през определен брой препятствия. Даниел и Никол извоюваха с прецизност и бързина своите призови места.

Когато за пръв път се качват на кон, разбират, че това е спортът, за който са мечтали. Подготвят се за състезания към Българската федерация по конен спорт. И двамата се обучават в дисциплината паркур – прескачане на препятствия. Никол се занимава с езда от половин година и това е нейното първо състезание. Даниел тренира от една година, като и за него това е дебютна надпревара.

За животните в конната база се грижат треньорите им, но и шестокласниците се включват, тъй като обожават конете и това им помага да изградят връзка с тях. Даниел е избрал този спорт, защото контактът с конете е незабравим! Ездата го прави по-борбен, спокоен, уравновесен и го изпълва с щастливи емоции. За Никол ездата е огромно удоволствие. За нея това е единственият спорт, в който човек и животно се сливат в едно цяло. Тя споделя, че трябва да са в пълен синхрон, за да преодолеят препятствията заедно.

Пожелаваме им в бъдеще с труд и упоритост да покоряват още по-високи върхове!

Яна Янева, 7б

Back to top button