Учители и ученици от шест държави в СОУ „Иван Вазов”

 

От 8-и до 12-и май ученици и учители от шест държави ще гостуват на Плевен. Поводът е съвместното им участие със СОУ „Иван Вазов” в проекта за опознаване на различни култури, наречен „Пътуване между културите”. Гостите са от Великобритания, Испания, Словакия, Полша, Румъния и Холандия, научихме от директора на плевенското училище Димитър Митев. Проектът се реализира по програмата „Коменски”, втори етап. Реализацията стартира през есента на 2010 година и ще приключи през есента на 2012 г. Английският е работният език на проекта. По време на престоя си учениците ще бъдат настанени в приемни семейства на възпитаници на училището.
„Идеята е нашите ученици да запознаят своите връстници от чужбина с Плевен и България, да им покажат постиженията на българската култура.”, уточни Димитър Митев.
По време на своето гостуване учители и ученици от шестте държави ще разгледат забележителностите на Плевен, ще посетят и старата ни столица Велико Търново. В програмата им са заложени участия в училищни инициативи на СОУ „Иван Вазов”, посещения на учебни часове, запознаване с фолклорните ни обичаи. Гостите ще имат възможност да проследят футболната среща между учители и дванадесетокласници от училището, ще станат част от тържественото изпращане на абитуриентите на плевенското учебно заведение.

 

Източник: Плевенски вести

Back to top button