Училищният вестник с престижна награда

Училищният вестник на СОУ”Иван Вазов” – „В@з Буки Веди”, бе отличен като един от най-добрите ученически вестници в страната. Това се случи след участието ни в Шестия националния конкурс за журналистика „Стоян Михайловски”. Това е единственият форум, в който мерят сили младите журналисти от различни възрасти. Екипът, който вече трета година списва вестника, зае трето място в раздел „Журналистика” за колективи. Отделно от това Ралица Георгиева от 11 клас получи поощрителна индивидуална награда за коментара си „Учебниците – за и против”, който е публикуван на страниците на нашия вестник.

Единайсетокласничките Весела Маринишева и Лиана Христова като представители на екипа присъстваха на церемонията по награждаването на победителите. Тя бе в Русе, в една от най-красивите сгради – Доходното здание. В стилна и тържествена обстановка нашите момичета получиха статуетката и грамотата. Радваме се, че вестникът ни бе забелязан и оценен от журито и въпреки крехката си възраст зае своето място сред отличените, които са издания с много дълга история. Амбициозните ни момичета използваха възможността да се срещнат с представители на журито под председателството на доц. Руси Русев и да поговорят какъв е пътят по-нагоре, към първата награда.
Училищният вестник съществува от 2010 година, когато в навечерието на Коледа издаде първия си брой. Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев. Поздравяваме с успеха всички, свързани с издаването му, и им пожелаваме още по-високи награди.

Back to top button