Училищен вестник излиза на пазара

Излезе от печат брой 7 на училищния вестник „В@З Буки Веди” на СОУ „Иван Вазов” – Плевен. Малко училища в страната могат да се похвалят с такава придобивка – училищен вестник, който се списва от ученици, хвалят се от училището. И допълват: “Една година е крехка младенческа възраст за човека, когато той прави първите си плахи и неуверени крачки. Нашият вестник, обаче, за една година придоби сериозен творчески опит, обогати се, израсна.

С всеки брой става все по-зрял и по-интересен. Неговите основни рубрики: „На прицел”, „Тема на броя”, „Репортер”, „Пристрастия” отразяват най-значимите събития от училищния живот. А в СОУ „Иван Вазов” винаги има за какво да се разкаже. Интересният стил на кандидат-журналистите се харесва на младежката аудитория. Снимковият материал, цветните илюстрации, интригуващите заглавия правят от вестника желано четиво за малки и големи. Учениците, които с желание и ентусиазъм пишат статии за вестника, винаги разчитат на помощта и съвета на Радинка Иванова, преподавател по български език и литература и консултант на редакционния екип, и Йончо Йончев, учител по информатика”.
Новината, свързана с училищния вестник, е, че „В@З Буки Веди” може да бъде закупен от всички щандове за вестници в града. В него можете да прочетете интервю с журналистката Анна Цолова, която е възпитаничка на училището, как в СОУ “Иван Вазов” са отбелязали Деня на народните будители и Хелоуин, уважаваме ли родния си език и много новини.
В този брой стартира интересна игра, която ще стимулира учениците да четат и да знаят, а същевременно предлага като награда за победителя екскурзия, осигурена от туристическа агенция.

Източник: Посредник

Back to top button