Училищен кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee 2022

На 26.02.2022г. за 10 поредна година се проведе училищното Spelling Bee състезание на СУ „Иван Вазов”, град Плевен.

Малко преди началото на езиковия турнир нашите  пчелички вече бяха заели местата си и нетърпеливо очакваха началото на събитието. След броени минути започна и първото състезание „Spelling Bee Junior”, в което малките пчелички възхитиха журито и гостите с отличните си познания. Всички те бяха удивителни, но както във всяко състезание трябва да бъдат излъчен победител. Най-добрата малка пчеличка през 2022 е Богомил Димитров от 4а клас.

След кратка почивка започна надпреварата между големите пчелички в „Spelling Bee Senior”. В първите кръгове думичките бяха кратки и лесни, но постепенно нивото на трудност се повишаваше. По – големите участници също се справиха брилянтно и след доста на брой кръгове – 25 на първо място се класира Анна Постълуейт от 5б клас , а на второ място Марина Петкова от 7а.

Искрено поздравяваме нашите пчелички за блестящото им представяне. Единствено ни остава да им пожелаем успех в надпреварата на регионалния кръг.

Благодарим за организацията на г-жа Десислава Бинова и на всички учители по английски език, който помагаха за подготовката на децата. Журито Цецка Василева, Ралица Цветанова и четец – Валерия Цветанова бяха на своя пост и очакваха пчеличките, заедно с колежките си Клаудия Карагьозова и Мариела Петкова. По-късно дойде и специалната ни гостенка от МУ Плевен, Велина Дукова, която награди победителите. За поредна година – Ниагара Георгиева от 12 д и семейството ѝ донесоха вкусен мед за нашите пчелички и специални сертификати от Федерацията на българските пчелари, за което сме им много благодарни! Всички бяхме много приятно изненадани от добрата подготовка на пчелите и блестящото им представяне! KEEP BUZZING!

Албена Методиева 10в
Йоанна Петкова 10в
Анна-Мария Христова 10б

Back to top button