Училищен конкурс за рецитиране на тема „Да помним историята си”

По повод 139 години от Освобождението на България
140 години от Освобождението на Плевен,
40 години от откриването на Панорамата „Плевенска епопея 1877 г.”
ръководството на СУ „Иван Вазов”, редакционният екип на училищния вестник „В@з Буки Веди” и училищният клуб „Млади възрожденци”
обявяват
училищен конкурс за рецитиране на тема
„Да помним историята си”

Целите на конкурса са чрез средствата на художественото слово да се гради и изразява отношение към историята и родината; стимулиране на интереса към българската литература и възпитаване на национално самочувствие, насърчаване на вътрешната потребност за творческа изява чрез възкресяване на спомена за най-високите върхове на българската история и българския дух.

Регламент

  1. Възможност за участие имат ученици във възрастовата група 8-12 клас
  2. Допускат се индивидуални и колективни изпълнения
  3. Учениците могат да рецитират поезия и проза. Тематично текстовете трябва да бъдат посветени на Плевен, на България – на нейните герои, природни красоти, забележителности
  4. Жури ще оценява представянето в деня на конкурса по следните критерии – тематична обвързаност, дикция, техника на изпълнение, сценично въздействие
  5. Заявки за участие се приемат при преподавателите по български език 8-12 клас до 30 ноември

 Конкурсът ще се проведе в навечерието на 10 декември – Деня на нашата признателност към загиналите за освобождението на Плевен.

За конкретния ден и час на събитието заявилите участие ще бъдат уведомени лично.

За консултации при избора на текст и изпълнението, както и за подробности по регламента, се обръщайте към  преподавателите по български език и литература в съответната възрастова група.

Back to top button