Учениците от първи клас отбелязаха Световния ден на водата

За Световен ден на водата е обявен 22 март. Във връзка с този празник навсякъде по света се провеждат различни инициативи, с които да се напомни, че водата е безценно природно богатство и затова трябва да се пази.

ВиК – Плевен съвместно  с учениците от първи клас на нашето училище също отбелязаха Световния ден на водата. Във всичките шест паралелки бе организиран конкурс за рисунка по темата.
С помощта на преподавателите по изобразително изкуство Росица Симова и Клаудия Черакчиева бяха излъчени рисунки на ученици, които съответно бяха за първо, второ и трето място.
Точно на 22 март всички първокласници се събраха в зала „Европа“ на нашето училище. Там гледаха интересен филм, посветен на водата.
След това инж. Митко Спасов, управител на ВиК – Плевен, и г-н Митев, директор на СОУ “Иван Вазов“, наградиха първенците с грамота, блокчета за рисуване, пастели, боички.
Едновременно с това организаторите не забравиха и всички ученици – те получиха красиви значки и посещение на театралния спектакъл „Куклена фиеста“.
За добрата организация на празника се погрижиха класните ръководители на първите класове и г-жа Геновева Колева, заемаща длъжността „Връзки с обществеността” на ВиК.
А ето и имената на наградените ученици:
ПЪРВО МЯСТО:
Виктория Маринова, Хрисимира Драганова, Рая Стоянова, Павлина Павлинова, Деница Иванова, Василия Дюлгерова
ВТОРО МЯСТО:
Стилияна Цветанова, Преслава Иванова, Микаела Христова, Велислав Киров, Преслав Братухчев, Джими Стефанов
ТРЕТО МЯСТО:
Ния Копчева, Светослав Иванов, Деница Ангелова, Марина Иванова, Кристина Димова, Кристофър Илиев
Браво на всички участници и честито на победителите!

den_na_vodata1 den_na_vodata2 den_na_vodata3
Back to top button