Учениците на “Иван Вазов” обединени в благотворителността

 Младежите от 11 Б клас на СОУ “Иван Вазов” започнаха благотворително акция в подкрепа на децата от Дома за медико-социални грижи в Плевен. Учениците събират дрешки, книги с приказки, играчки и пари, с които да закупят най-необходимото за малчуганите. С подкрепата на класния си ръководител Галина Димитрова учениците провеждат мащабна благотворителна акция от 9 до 20 декември. Кампанията е наречена „Да дарим радост” като учениците използват различни начини да популяризират благородната инициатива, използвайки социалната мрежа, училищния сайт, рекламни материали и срещи с всички паралелки в училището. 
Всички са убедени в успеха на акцията, тъй като тя среща подкрепа и поощрение от ръководството и учителите на “Иван Вазов”.
Дарението ще бъде предадено в дома в началото на следващата седмица. До тогава всички, които имат място в сърцата си за децата без семейства е желание да се включат могат да направят това, чрез акцията на 11 Б.
“Вашата помощ ще внесе блясък в очите им, когато видят новите си играчки и облекат новите си дрешки. Нека го направим реалност! Всички ние можем да им подарим малко радост, което ще направи и нашата Коледа по-щастлива” е призива на младежите към техните съученици, учители и родители.
“Те нямат нашия късмет да растат с майка и баща, баба и дядо, които да ги обичат и подкрепят, които да дават всичко за тях. Нека им помогнем, нека им покажем, че не са забравени! На Коледа всеки е със своите близки. Нека ние бъдем тяхното семейство!”, настояват още учениците.
Призивът им не остана не чут и само дни след старта на благотворителната кампания към нея се присъединиха ученици от 5, 6, 7 и 8 клас. Те намериха свой начин да помогнат като изработиха собственоръчно картички, които се предлагат в Коледния благотворителен базар в училището, открит на 14 декември.
Помощ при направата са им оказали преподавателите по изобразително изкуство Росица Симова и Клаудия Черакчиева, а част от материалите са предоставени от БЧК.
Уникалните картички са изложени в Благотворителен базар във фоайето на училището. Те не се продават, а се подаряват срещу доброволно избрана от дарителя сума. Парите, които бъдат събрани ще бъдат предоставени отново на Дома за медико-социални грижи за деца.

Източник: Посредник
Back to top button