Ученици ще опознаят музикалните инструменти

СОУ „Иван Вазов“ ще участва в проекта на Плевенска филхармония за запознаване на малките четвъртокласници с класическата музика. В рамките на 6 месеца ще бъдат представени всички музикални инструменти от симфоничния оркестър – цигулка, чело, контрабас, ударни инструменти, флейта, кларинет, тромбон и др.

Девет музиканти ще идват през две седмици в училището, за да запознават децата с инструментите. В края на проекта, на 27 април, едновременно в зала „Катя Попова“ в Плевен и в София ще се проведе финален концерт. Ще има и театрална част, водена от Любо Нейков, която ще бъде в София, затова в плевенската зала ще има видеостена. В София гост ще бъде Веско Пантелеев Ешкенази – концерт-майстор в Амстердам. Той, освен че ще свири, ще помага на Любо Нейков като водещ на театралната част. Очаква се децата също ще се включат в концерта. Проектът се нарича «Фортисимо в клас“ и е финансиран от фондация «Америка за България». Инициативата е на Максим Ешкенази, българин, диригент в Лос Анджелис.
 
Учениците от ­IVв клас на СОУ „Иван Вазов“ вече са се запознали с цигулката. Тя им е била представена в час по музика от Елена Николова – преподавател по цигулка и Габриел Славчев – ученик от Музикалното училище в Плевен.

Източник: DarikNews

Back to top button