Ученици от “Вазов” във Великолепната шесторка


Децата от подготвителната група на СОУ “Иван Вазов” изпратиха рисунки до водещата на предаването „Великолепната шесторка” Ани Салич. На гърба на всяка от творбите, с помощта на учителката им Татяна Янчева, те са написали посланията си към децата от Дома в Шумен,

за който събира пари предаването. Пожеланията са по детски чистосърдечни и звучат така: “Да намерят дом, обич, уют”, “Да обичат своите деца и когато пораснат да не ги изоставят”, “Да станат богати, за да помагат на всички, които имат нужда от храна и от семейство”, “Да бъдат усмихнати, живи и здрави, безгрижни и да няма сълзи в очите им” и… “Да получат много коледни подаръци”. Идеята за рисунките е възникнала спонтанно като желанието им е било да доставят радост на децата в неравностойно положение. От изпращането на творбите преди няколко дни децата с още по-голямо вълнение следят предаването, за да чуят какво е станало с картините и пожеланията им. Хуманната им постъпка развълнува и младежите от горните класове на “Иван Вазов”. Те се обединяват и събират 115.50 лева, които са внесени в банка. Инициативата при големите е подета от учениците от 9 Б клас, с класен ръководител Галина Генкова.
“Великолепната шесторка” представлява партньорски проект на телевизията с международната организация УНИЦЕФ. Задачата на екипа и гостите на предаването е да съберат средства, с които за първи път у нас ще бъде закрит дом за деца до 3 години. За целта УНИЦЕФ ще създаде Център за подкрепа на родители на бебета и малки деца и Център за детско и майчино здраве. Те ще предоставят мрежа от услуги и мерки за подкрепа на семейства и родители на малки деца, която да се превърне в модел за затваряне на домове за бебета и превенция на изоставянето.

Източник: Посредник

Back to top button