Ученици от СОУ“Иван Вазов“се включват в читателска щафета

За трета поредна година издателство „Милениум“ организира „Читателска щафета 3 мини: Бийзъс, Рамона и Хенри“. Това е кампания, която има за цел насърчаване на четенето у учениците. Чрез нея се показва на децата, че четенето може да бъде забавно и много приятно. За новия сезон са подготвени много изненади за участниците – деца на възраст от 6 до 10 години. До 30.03.2013 година трябва да се прочетат три книги по избор от творчеството на авторката Бевърли Клиъри за героите Бийзъс, Рамона и Хенри на издателство „Милениум“.

След това всички участници могат да се включат в надпреварата за 500 уникални значки, пълен комплект от книгите на авторката, а изпратилите специален читателски дневник, изработен и надписан от тях, могат да участват за още много награди. Учениците от 2б клас на СОУ „Иван Вазов“ – гр. Плевен с желание и много голям интерес се включиха в щафетата. Техният класен ръководител Евелина Ницова закупи книгите и децата започнаха четенето.

Вече приключи междинният етап от читателската щафета и малките щафетници от СОУ „Иван Вазов“ имат с какво да се похвалят. Те приятно изненадаха организаторите от издателство „Милениум“. Както си обещаха, прочетоха предсрочно предвидените три книги от поредицата на авторката Бевърли Клиъри с помощта на родители и доброволци, които с радост откликнаха. Но децата сториха много повече – изпратиха до издателството задължителните форми за участие, видеофилм за организираните изложби, макети на предмети, включени в книгите, попълнeни специални читателски дневници. На тяхната чудесна дейност сайтът на издателството посвети цели три издания с благодарност към малките читатели. Второкласниците очакват края на щафетата, за да получат специалните колекционерски значки и са твърдо убедени, че няма да спрат да четат, защото четенето не е мъчно, а лесно и интересно.

 

 

Източник: DarikNews

 

 

 

Плевенски ученици сред най-активните в читателска щафета за творчеството на Бевърли Клиъри

За трета поредна година издателство „Милениум” организира „Читателска щафета 3 мини: Бийзъс, Рамона и Хенри“ за деца на възраст от 6 до 10 години. Целта на кампанията е да насърчи децата да четат книги. До 30 март участниците в кампанията трябва да се прочетат три книги по избор от творчеството на авторката Бевърли Клиъри за героите Бийзъс, Рамона и Хенри на издателство „Милениум“. След това всички те могат да се включат в надпреварата за 500 уникални значки, пълен комплект от книгите на авторката, а изпратилите специален читателски дневник, изработен и надписан от тях, могат да участват за още много награди.

Малките щафетници от 2б клас на СОУ “Иван Вазов” – Плевен с ръководител Евелина Ницова приятно изненадаха организаторите. Те прочетоха предсрочно предвидените три книги от поредицата на авторката Бевърли Клиъри с помощта на родители и доброволци, които с радост откликнаха.

Но децата сториха много повече – изпратиха до издателството задължителните форми за участие, видеофилм за организираните изложби, макети на предмети, включени в книгите, попълнeни специални читателски дневници.

На тяхната чудесна дейност сайтът на издателството посвети цели три издания с благодарност към малките читатели.

Второкласниците са удовлетворени и очакват края на щафетата, за да получат специалните колекционерски значки. И не спират да четат, защото четенето не е мъчно, а лесно и интересно.

 

Източник: InfoPleven.com

Back to top button