Ученици от СОУ „Иван Вазов” бяха гости на благотворителен концерт

На 21 ноември от 19 часа в Драматичен театър „Иван Радоев“ се проведе благотворителен концерт за събиране на средства за лечението на Иван и Христина Гарнизови. Братът и сестрата страдат от рядкото заболяване – Атаксия на Фридрайх. Залата на театъра се оказа тясна да побере множеството желаещи, не липсваха и правостоящи зрители. Ученици от нашето училище също бяха там. Присъстваха големи групи от 6б и 12з клас.
Концертът беше открит от Сияна Максимова- ученичка от 6б клас на СОУ „Иван Вазов“. Водещ на мероприятието беше музиканият педагог и баща на двете деца- Георги Гарнизов. Той сподели с публиката, че поканите за концерта са изработени лично от дъщеря му Хриси. Бащата беше горд да признае, че дъщеря му вече се е дипломирала със специалност моден дизайн и се е записала да следва психология на развитието с надеждата в по-късен етап да има възможност да помогне на други деца със здравословни проблеми. Братът на Христина – Иван, е възпитаник на МГ „Гео Милев“ и има изяви в областта на шаха.

В благотворителната кауза се включи цяло съзвездие от известни личности, сред които Краси Радков, бийтбокс изпълнителката Адриана Николова-Pe4enkata, Борис Солтарийски и Цветелина Грахич. В концерта участваше и певицата Любена Нинова, която е братовчедка на Иван и Хриси. Публиката беше очарована от изпълненията на оркестър „Звъника“ към Център за работа с деца, Плевенската филхармония, Общинския духов оркестър и учениците на НУИ „Панайот Пипков“, Перкусионен ансамбъл ”Акцент” и камерен състав от Балетната школа при читалище “Съгласие” .
Накрая на концерта г-н Гарнизов изрази искрената си благодарност към всички, които са му съдействали за осъществяването на концерта и към публиката, която е подкрепила благородната кауза чрез направените дарения. Въпреки болката си от това, което изживяват ежедневно децата му, бащата събра сили и изпълни една песен, посветена на публиката, която изпя със своята племенничка Любена Нинова.

Силвия Тачева – 10и клас

blagotvoritelen koncert2blagotvoritelen koncert Hrisi

Back to top button