Ученици от СОУ „Ив. Вазов” представят страната в Полша

Група от четирима ученици от СОУ „Иван Вазов” представят училището и страната по време на четвъртата мобилност по проекта „Пътуване между културите” по програма „Коменски”.  Форумът се провежда в полския град Ополе от 20 до 24 февруари.

Учениците, включени в групата – Весела Маринишева от 9л, Ниляй Метинова от 10з, Иво Колев от 10з и Севда Маркова от 11м клас, са избрани като най-добре представили се по време на нашето домакинство по проекта през май 2011г. Те са изготвили най-добрите доклади по определени теми и са се отличили сред останалите в събеседване по английски език.
По предварителни указания на страната домакин, в Полша учениците ще трябва да предложат начини за реклама и популяризиране на решенията, взети от Ученическия европарламент в Испания по темите безработица, алкохол и наркотици, глобална  миграция и проблеми на младежта. Акцент на срещата в Полша ще бъдат също събития в историята на всяка страна партньор, които са повлияли положително на Европа.
За своите приятели от училището домакин в Полша учениците от СОУ „Иван Вазов” са приготвили много подаръци и сувенири, а за всички участници в срещата в Полша децата от началния курс и подготвителната група са изработили красиви български мартеници. Припомняме, че работата по проекта „Пътуване между културите” започна през есента на 2010г. и ще продължи до 2012г. по същото време. Освен България, в него участват Словакия, Великобритания, Полша, Румъния, Испания и Холандия.  Първите три мобилности бяха в Словакия, България и Испания.
Ръководители на плевенската група са преподавателите Надя Тодорова и Мариела Тодорова.

Източник: infoPleven.com

Back to top button