Целете се нависоко с Pearson Tests of English

Pearson е водеща световна компания в сферата на образованието. Тя помага за обучението на повече от 100 милиона души годишно в цял свят. Pearson Tests of English са създадени от University of London. Това са международни сертификати, които тестват възможностите на кандидатите да прилагат знанията си на практика. PTE Young Learners и PTE General сa създадени да осигуряват на учениците свободата да се изразяват, да показват колко добре се справят с английския език. PTE Academic е единственият международен признат академичен изпит, стриктно обвързан с Европейската езикова рамка. Над 1000 университета по света признават резултатите от PTE Academic.

PTE General са акредитирани от QCA (Организация за контрол и регулиране на качеството на образованието във Великобритания) и са доказателство за престижна езикова квалификация.

PTE General сертификати се признават при кандидатстване за работа във всички авторитетни международни компании и за прием на студенти в колежите и университетите във Великобритания и по света.

PTE General се състоят от 6 нива, отговарящи на CEFR (Европейската езикова рамка). Темите са заложени в училищните учебни системи по английски език.
Ученици от СОУ ,,Иван Вазов“ – гр. Плевен за трета поредна година се представиха успешно на PTE General.
Това са Сонер Аледнаков (6г клас), Иван Георгиев (6г клас), Габриела Георгиева (6д клас), Дженифър Петкова (7д клас) и Свилена Кунчева (9з клас). Те получиха международни сертификати за съответното ниво, валидни за цял живот.

 

Back to top button