Третокласници продължават успешно в състезанието „Знайко”

Завърши първият кръг от състезанието по информационни технологии „Знайко”, в който се явиха четирима ученици от нашето училище – третокласници.

Те се конкурираха с близо 200 деца, свои връстници, от различни кътчета на България. Консултант на изпратените работи е Наталия Иванчовска, учител по НКГ. Всички ученици работиха по темата „Виделина” и в своите проекти приложиха знанията си от часовете за решаване на поставени тематични задачи. Развиха уменията си за работа в екип, за толерантност и взаимопомощ. Те привлакоха като партньори класния ръководител и родителите си. Всяка от работите е ценна, тъй като в нея е вложен трудът на децата и на техния учител Наталия Горанова, която разгледа всички проекти, регистрира учениците от 3а клас и създаде условия за използване на услуги за споделяне на документи от вида на SkyDrive.
Павлин Димитров е класиран сред първите 15 от група А. Той участва със съчинение за Анастасия Димитрова и отиде директно за трети кръг на състезанието. Същият е освободен от такса правоучастие в регионалния кръг. Цветан Кръстев продължава във втори кръг. Той ще работи по темата „Коледни вълшебства”- ще използва свои снимки от коледното тържество, където участва като коледар и танцьор, на сурвакарите първокласници, от коледната благотворителност… Измисля си сам текст и е мотивиран да продължи участието си. Същият е класиран за втори кръг и е сред 15-те състезатели в група Б. Неговата предишна работа е посветена на Христо Ботев – пише свои спомени, когато е посетил музея на кораба „Радецки”. Участието е индивидуално. Двете момчета от 3а клас реализираха поставените задачи чрез MS Office Word. Може да се работи още с PowerPoint и Paint. Първите два кръга са дистанционни, а другите два, ако третокласниците се преборят отново, ще са присъствени. Всеки участник получава сертификат в електронен вид. Пожелаваме им успех!
Третият кръг на състезанието, в който предстои да участват нашите ученици, е регионален. Провежда се в пунктове в различни градове и села на страната, според направената предварително регистрация за участие. Националният кръг пък се провежда в един от градовете, където класираните са най-много. Право на участие в него имат само учениците, класирани на първите 30 места за всяка възрастова група от регионалния кръг на състезанието.
Организатор на състезанието е сдружение „Образование и технологии“, гр. Бургас, с подкрепата на Майкрософт – България в рамките на програмата „Партньори в познанието“. На сайта на състезанието www.dgklaz.net могат да се видят регламентът, съобщения относно отделните кръгове, както и резултати от етапното класиране. Там може да прочетете за нашите победители.
Желаем успех на участниците от 3а клас в по-нататъшните кръгове! Нека в бъдеще да се включват повече ученици, тъй като в училището ни има добра база и успешни преподаватели за качествено обучение и победи на състезания!

Back to top button