Третокласник-вазовец на национален “Знайко”

Третокласникът Илия Петров от СОУ „Иван Вазов” е класиран за националния кръг на състезанието по информационни технологии „Знайко”, сочат резултатите от областния кръг, който се проведе в 36 секции в различни населени места на страната. Ще припомним, че домакин за Плевенска област беше СОУ ”Иван Вазов”. Тогава всички 609 участници от 1 до 4 клас в национален мащаб трябваше за два астрономически часа да покажат качества в разнородни задачи – да създадат фантастични герои в Paint и да ги опишат в Word. Имаше и творческо предизвикателство – презентация върху избрана от предварително посочени теми. 
При оценяването на проектите се взимат под внимание знанията не само по информационни технологии, но и по правопис и пунктуация. Илия ще бъде единственият представител на Плевенска област в своята възрастова група. Заслуга за подготовката му имат Наталия Иванчовска, преподавател по информационни технологии, и Маргарита Стефанова, класен ръководител.
Състезанието се провежда от сдружение „Образование и технологии” и Майкрософт – България в рамките на програмата „Партньори в познанието”.
Организаторите информираха, че националният кръг ще се проведе от 5 до 7 май в комплекс „Момина крепост” близо до Велико Търново. Обявена е и темата на последния кръг на състезанието – „Хората и Космосът” във връзка с 50-годишнината от полета на Юрий Гагарин. Всеки от участниците има право да избере конкретната насока на своята работа. Право на участие имат класираните на първите 30 места във всяка възрастова група.

Източник: Посредник

Back to top button