Третокласничката Деница Иванова с успехи в акробатиката

Досега сме ви занимавали със успехите на вазовци в много и различни сфери на науките и спорта, но може би скоро не сме говорили за спортни победи в акробатика. Е, вече може да се похвалим с награди и в тази област!

 Щастливата новина дойде от малчуганите, и по-специално от Деница Георгиева Иванова от 3 д клас. Нашето момиче е взело участие в състезание по спортна акробатика и, разбира се, младата дама се е представила повече от отлично. Вижте какво сподели тя с нас.

Надпреварата се е провела в средата на месеца- на 18 май. Поводът, както обясни малката Деница, е бил юбилеят на организаторите- спортен клуб „Спартак“- Плевен. Мероприятието се е състояло в зала „Спартак“ и е успяло да събре доста участници. Поради разликата в годините, състезателите, които са се включили в надпреварата, са били разпределени в няколко възрастови групи. Нашето момиче е попаднало във втората от тях.

Талантливите плевенски акробати са били оценявани компетентно по десетобалната система от професионалисти, които са натрупали дългогодишен опит в областта на спорта. Деница се е състезавала самостоятелно, а не в отбор. Със забележителните си умения, гъвкавост и пластичност третокласничката е изпълнила сложните съчетания, които е била подготвила. Изглежда представянето й е успяло да заинтригува съдиите, защото тя заслужено си е спечелила 8.9 точки. Този завиден резултат я изпраща на престижната втора позиция в нейната възрастова група.

Третокласничката изглеждаше много щастлива от успеха си и с удоволствие сподели подробности около подготовката за състезанието. Малката ни акробатка е започнала да се занимава с този доста изискващ спорт преди едва две години. Изключителното й представяне показва колко обещаващ е нейният талант и ние не се и съмняваме, че скоро Деница ще натрупа богата колекция от медали и отличия. За това, разбира се, заслуга има и нейната треньорка- г-жа Галя Паралийска.

Деница сподели, че се упражнява редовно, а следващата й изява се очаква да бъде през юни месец тази година. Тогава ще се проведе републиканско първенство по спортна акробатика, а домакин на събитието ще има честта да бъде гр. Горна Оряховица.
Деница Иванова от 3 д клас наистина достойно защити името на училището ни. Пожелаваме й много успех на предстоящата републиканска надпревара и очакваме следващите й спортни успехи!

 

Силвия Тачева, 10и клас

 

Back to top button