Тържествено бяха връчени дипломите на абитуриентите

Вълненията покрай абитуриентските балове и матурите вече отминаха, а с тях дойде и краят на училищния живот за дванадесетокласниците от СОУ „Иван Вазов”. Преди обаче да се сбогуват окончателно със свидното училище и да направят първата крачка по същинския си житейски път, на абитуриентите им предстоеше един от най-дългоочакваните моменти- получаването на дипломите. Точно за това те се събраха на 17 юни в зала „Европа“.

В този важен момент до тях бяха и техните последни класни ръководители- Дора Въчовска (12 а клас), Катя Ралчева (12 з клас), Йоана Дойнова (12 и клас), Поля Маринова (12 л клас) и Нели Попова (12 м клас). Събитието уважи и г-жа Росица Анастасова – помощник-директор в училището. Специално за случая бяха дошли и г-жа Радинка Иванова и г-жа Евелина Ницова- бивши класни ръководители на някои от завършилите ученици.
Пръв приветства завършилите вазовци директорът на СОУ „Иван Вазов“- г-н Димитър Митев. Раздялата с поредния випуск вероятно не е лесна, но той отново намери точните думи, с които да изпрати учениците си и да им пожелае успех във всички бъдещи начинания. Директорът не пропусна да им разкрие няколко важни житейски истини и наблегна на това, че бившите вазовци, вече млади мъже и жени, са тези, които ще решават как ще протече по-нататъшният им живот- те са отговорни за градежа на своето бъдеще и всичко е в техни ръце.
След като даде последните си напътствия на завършилите дванадесетокласници, г-н Митев пристъпи към същинската част- раздаването на дипломите. Бяха споменати отличните резултати от тазгодишните държавни зрелостни изпити. Нашето училище е първо по успех в областта и то не по един или два, а по цели четири предмета. Разбира се, винаги може повече, както добави г-н Митев, но представянето е повече от добро.
По традиция церемонията започна с обявяването на осемте ученици с най-добър успех и цялостни постижения, както в училище, така и извън него. Освен дипломата си и признанието на своите учители и съученици, те получиха и допълнителни подаръци, връчени им лично от директора. Както той обясни, подаръците- пътна чанта и портфейл, са подбрани, за да послужат при бъдещите пътувания на зрелостниците. Първите трима сред най-изявените са: Николай Михайлов с успех Отличен (5,98), Александра Борисова, която е само с 2 стотни по-надолу, и Ралица Георгиева, която завършва с Отличен (5,80). Те, както и останалите петима с най-добър успех, получиха заслужени аплодисменти от гостите в залата. Класните им ръководители също не скриха гордостта си от своите възпитаници и искрено ги поздравиха за високите постиженията.
С тази тържествена церемония бе сложен краят на ученическите години на тазгодишните абитуриенти и сега не ни оставя нищо друго освен да им пожелаем много успех. Преследвайте мечтите си, гледайте само напред и не забравяйте нашето училище!

 

Виктория Якимова, 11з клас

 

Back to top button