Таланти от „Иван Вазов” участваха в благотворителен концерт

На 8 февруари при изключителен интерес премина благотворителният концерт „За игра са нужни двама”, организиран от Българския младежки червен кръст и със съдействието на Община Плевен.

Разбирателство и пълна екипност показаха представителите на училищата, прегърнали идеята – СОУ „Иван Вазов”, ГПЧЕ, НУИ „П. Пипков”, МГ „Гео Милев”. Деца пяха и танцуваха, за да помогнат на други деца в нужда.
Много наши ученици и учители тази вечер избраха зала „Катя Попова”, за да подкрепят талантите ни – участници в програмата, и да споделят благородната кауза.
СОУ ”Иван Вазов” се представи впечатляващо и показа самочувствие на сцената. Най-малките участници бяха третокласници – те изпълниха фолклорен танц, а Павлин Димитров – народна песен. Имаше представители от 9з – Александра Стоянова и Иво Колев, както и от 11а клас. Те заявиха професионално присъствие на сцената, получиха заслужени аплодисменти, дори накараха публиката да затананика. Удоволствието бе взаимно, по думите на някои от участниците, които са се почувствали значими, усещайки присъствието на „жива публика”. Заслугата за доброто представяне на нашите ученици е на хореографката Надя Тодорова и преподавателката по музика Ренета Стоянова.
По информация на доброволци към МБЧК от нашето училище, събраната от дарения благотворителна сума е 366,75 лева. Обявено бе, че тя ще се използва за организиране на спортни събития с деца, лишени от родителски грижи от Домове в Плевенска област.
Приятно бе да се видят толкова много деца, обединени от доброто, творчеството и грижата за другите. Радваме се, че и ние сме сред тях!
Ако посееш зрънце доброта – ще ожънеш нива добродетел!

Back to top button