Стефани Данаилова с призови места в спортните танци

Дори и най-малките сред възпитаниците на СОУ „Иван Вазов“ могат да станат истински повод за гордост и доказателство за това е Стефани Мариянова Данаилова от 1 а клас. Първокласничката се занимава със спортни танци и вече може да каже, че е събрала една наистина значителна колекция от медали. Как ги е получила, ще ви разкажем сега.

Последната си победа малката танцьорка завоюва в открития турнир, който се проведе на 10 май в Пловдив. Там тя грабна престижната трета позиция заедно със своя партньор- Даниел Василев Великов от 3 а клас.
Това обаче далеч не е първата проява на първокласничката. На 9 май се състезава в гр. Казанлък, преди това в гр. Поморие. През февруари тя участва в турнира в Стара Загора, а миналата година за медал се бори в гр.Чирпан. Във всяка една от тези надпревари съученичката ни успя да си завоюва отличие. Стефани сподели, че дори понякога побеждава и по-голямата си сестра- Гергана Мариянова Данаилова от 3 а клас, която също тренира спортни танци.
Триумфите си обаче първокласничката постига след много труд и с постоянство, разбира се. Момичето е член на плевенската школа по спортни танци „Зорая“ и е възпитаничка на Десислава Йотова и Милчо Петров. Талантливата първокласничка обаче сподели, че понякога в школата с нея се занимават и треньори, гостуващи от други градове. 

 

Стефани обясни, че не измисля сама хореографията на танците си, а я научава от треньорите си и понякога това й е много трудно. Тя сподели, че обикновено тренира всеки ден без четвъртък и петък, а през уикенда тренировъчният й ден трае между 4 и 6 часа. Въпреки натоварената си програма обаче тя не се отказва от спортните танци. Интересът й към тях се породил, когато Стефани гледала по-голямата си сестра да се състезава. Първокласничката била впечатлена и веднага решила, че и тя иска да стане танцьорка. В първия си турнир не се класира на челна позиция, но пък в следващия наградата не закъснява и Стефани започва кариерата си с трето място и вече може да се похвали, че зад гърба си има четири години опит и много награди в областта на спортните танци.
В натоварения график на първокласничката вече са се натрупали много ангажименти, сред които турнири в Албена и Кавала (Гърция), които ще се проведат през лятото. Този уикенд пък момичето ще участва в международна надпревара в гр.Пазарджик. В нея ще й се наложи да премери сили с чуждестранни състезатели, но въпреки това нямаме съмнение, че отново ще си заслужи призова позция. Успех, Стефани!

Силвия Тачева, 11и клас

Back to top button