Спортни победи за отбора по бадминтон

Тази година се проведе поредното издание на общинските ученически игри по бадминтон. По традиция гостоприемството си като домакин на събитието предложи основно училище “Св. Климент Охридски“. Дългоочакваната надпреварата, проведена на 09.02.2014, още един път даде възможност на много малки и големи състезатели да покажат своите умения в набиращия все по-голяма известност спорт.

Разбира се ние, от СОУ „Иван Вазов“, отново не пропуснахме да се включим в ежегодните игри- в категорията девойки 8-10 клас. Името на училището достойно защитиха момичетата на г-жа Гергана Радковска, учителка по физическо възпитание и спорт и ръководителка на отбора по бадминтон. Ако следите с интерес спортните успехи на училището, сигурно ще си спомните, че нашият тим миналата година също участва в състезанието и си завоюва безапелационна победа. Оттогава обаче настъпиха някои промени. Отборът беше принуден да се раздели с една блестяща спортистка – Моника Върбанова (12а). Нейната ръководителка сподели, че момичето няма нито една загуба в досегашната си кариера, но поради възрастовите ограничения вече не може да участва в игрите по бадминтон. Към тима обаче се присъединиха две нови попълнения. Освен спортните ветерани Анна Симеонова(9б), Цвета Симеонова (10з) и Лилия Илиева(10з), малко свежа кръв вляха Александра Маринова(8б) и Виктория Вълова(7е), която за съжаление не успя да се включи в надпреварата поради травма, която получила ден преди това.
Нашите талантливи състезателки, макар и в непълен състав, се съревноваваха с тимовете на СОУ „Христо Смирненски“, ПГ по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ и ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване. Както във всяка подобна надпревара, така и тук участниците бяха преминали през различна по качество подготовка и това беше достатъчна причина мачовете да станат много оспорвани. Нашият отбор по бадминтон игра наистина великолепно, но със съжаление ще признаем, че противниците този път се оказаха малко по-добри и сме принудени да им отстъпим челната позиция и, естествено, да им честитим победата, задоволявайки с не по-малко престижното второ място.
Въпреки това трябва да похвалим нашите девойки, защото те бяха буквално на косъм и този път да станат първенци, както сподели тяхната ръководителка. Г-жа Радковска е много доволна от възпитаничките си и ни разкри, че те наистина са завидно упорити и полагат много усилия в спорта.
Гордеем се с нашите талантливи момичета и чакаме с нетърпение да видим следващата им изява, а дотогава им пожелаваме да не се обезкуражават от малките пропуски и да не се съмняват в своите умения, защото ние вярваме в тях и ги подкрепяме!

Силвия Тачева – 10и клас

Back to top button