Спортистите на СОУ„Иван Вазов“ с още нови изяви

 

Сезонът на ежегодните Ученически игри е в своя разгар. Може би ще си спомните бележитите изпълнения на училищните ни отбори по бадминтон и тенис на маса. Сега дойде моментът да отбележим и постиженията на нашите баскетболисти и волейболисти.
В три поредни седмици, започвайки от 10 февруари, се проведоха общинските кръгове на надпреварите по баскетбол за различните възрастови групи. Нашето училище има сформирани отбори, които се състезаваха в три отделни категории- момичета VIII-X, момчета VIII-X и девойки XI-XII клас. Тимовете по баскетбол са поверени на г-жа Поля Маринова, преподавателка по физическо възпитание и спорт.
Нашите талантливи баскетболистки, сформиращи юношеския отбор са: Симона (8м), Виктория (8м), Велина (8м), Диана (9з), Калина (9з), Ина (9з), Анна (9з), Антоанета (9з), Сесилия (9з) и Габриела (10з). Спортистките на СОУ „Иван Вазов“ заблестяха със завидните умения, които показаха с отличната си игра. Съвсем малко ги е деляло от желаната победа- те са преборили два от трите противникови отбора, взели участие в надпреварата в тяхната възрастова група. Нашите момичета са се дали само на тима на ГПЧЕ.

 

В категорията девойки пък ни представиха други даровити баскетболистки на СОУ „Иван Вазов“. Тук отново ще видим имената на Диана, Виктория и Велина. Освен тях в тима се включват: Яна (9м), Виолетка (10л), Радина (10л), Михаела (11л), Памела (11л), Вилияна (11л), Илина (11з). Девойките също са показали несравнима дарба и са играли повече от блестящо. За съжаление и те трябвало да се задоволят с престижното второ място, в полза на отбора на МГ.
За разлика от бадминтона и тениса на маса, в сферата на баскетбола нашето училище може да се похвали и с мъжко участие. Името на СОУ „Иван Вазов“ в категория юноши защити момчешкия ни отбор в състав: Александър Енев (8м), Александър Николов (8м), Иван (8м), Стефан (8м), Николай (8з), Михаил (9м), Даниел (9м), Красимир (9м), Миролюб (9м), Виторио (9б). В тежката надпревара си проличаха обещаващите заложби на нашите младежи. Мач след мач нашите момчета се изкачваха нагоре в класирането, оставяйки зад себе си 5 отбора. След толкова победи, за съжаление, макар и с много усилия, тимът на ГПЧЕ им отнел първата позиция.
Треньорката на нашите баскетболни отбори призна, че надпреварите са били наистина оспорвани. Тя обаче беше наистина доволна от възпитаниците си. Преподавателката похвали Даниел от отбора на момчетата, който бил отбелязал най-много кошове. От нежния пол пък най-активна по време на Ученическите игри била Виктория. Тъй като нашите тимове заемат втора позиция в надпреварите, не успяха да се класират за областен кръг на тазгодишните игри. Г-жа Маринова обаче уверено заяви, че през следващата година нашите баскетболисти имат сигурни шансове да щурмуват успешно първите позиции.
Въпреки че не преминават по-напред в игрите, нашите спортисти показаха изключително майсторска и обработена игра. За добрите си резултати обаче те са положили много усилия. Младите ни таланти посвещават много от времето си на неуморни тренировки. С похвална упоритост вазовци развиват способностите си в сферата на баскетбола още от началото на учебната година. Рабира се за техните успехи има и друг „виновник“- г-жа Маринова. Тя отдава много време на своите възпитаници и трябва искрено да я похвалим за това.
В началото на февруари се проведе и общинският кръг на игрите по волейбол. Наши съученици се включиха и във волейболните надпревари. Тимът на училището включва: Нели (8б), Сийяна (8б), Цветослава Илиева (8л), Ивелина (9б), Благовеста (9з), Бетина (9з), Антония (9з), Антоанета (9з),Цветослава Грънчарска (10л) и Цвета (10з). Момичетата са оставени на умелата подготовка на г-жа Мая Цветанова- учител по физическо възпитание и спорт.
Нашите волейболистки достойно представиха училището в категорията девойки VIII-X клас. Неимоверните усилия на нашите умели спортистки да се впишат в челната тройка бяха увенчани с успех. Тимът ни успя да пребори сериозната конкуренция и си завоюва престижното трето място.
Въпреки че не продължават към областните кръгове на игрите по волейбол, нашите състезателки заслужават похвала за показаните умения, които несъмнено са плод на сериозни тренировки. За доброто им представяне трябва да отбележим и всеотдайността, с която г-жа Цветанова ги тренира.
Тази година може и да не грабнахме първите места при баскетбола и волейбола, но надпреварите, в които нашите тимове се представиха наистина на ниво, си остават безценен опит в кариерата на младите ни таланти.

 

Силвия Тачева – 10и клас

basketbol2
Спортистите на СОУ„Иван Вазов“
voleibol
Спортистите на СОУ„Иван Вазов“

 

Back to top button