Спортистът на годината e в нашето училище

СОУ „Иван Вазов” може да се похвали с много талантливи състезатели във всички области на спорта, а миналата седмица стана ясно, че училището има нов повод за гордост. Този път това е Полина Макаева, ученичка от XI м клас. Тя заслужено получи приза „Спортист на годината” на Плевен за 2015 година.

 

Церемонията по награждаването се проведе в Актовата зала на общината на 18 декември 2015г. На нея бяха отличени всички най-изявени спортисти в града за изминалата година. Наградите връчи лично кметът на Плевен Георг Спартански. Номинациите са в няколко категории: „Спортист на годината”, ”Най – перспективен млад състезател до 14г.”, ”Най – перспективен млад състезател до 18г.”,  „Отбор на годината” и „Треньор на годината”.
Призът „Спортист на годината” Полина заслужи със спечеленото Първо място на Световните ученически игри по хвълряне на диск в град Вухан, Китай. През годината има спечелени още 3 национални титли в две възрастови групи – младша и старша. Тя също печели девето място на Балканско първенство диск – девойки младша възраст; първо място на Държавно първенство диск – девойки младша възраст – зима; първо място на Държавно първенство диск девойки младша възраст – лято; първо място на Държавно първенство диск девойки старша възраст.
Полина сподели пред нас, че след като получи приза „Спортист на годината” се чувства още по мотивирана и си е поставила далеч по-виски цели за постигане. Тя тренира усилено лека атлетика в своята дисциплина „мятане на диск”. За да постига такива големи успехи, Полина прекарва 3 часа в залата и 2 часа във фитнеса. Съсредоточена е изцяло върху тренировките, но се старае и да не изостава в училище.Спортът е всичко за нея, мотивация и вдъхновение.
Тя е много благдорна на своя трениьор от АК „Георги Дъков”- Галя Николова, която е носител на приза „Треньор на годината”.
Пожелаваме на Полина да жъне все повече успехи и да остане толкова силно мотивирана. Подкрепяме я по пътя й към съвършенство и чакаме с нетърпение да отразим нейните бъдещите постижения.

 

Магдалена Минкова, Xб клас

Back to top button