Спортен празник за края на учебната година

На 13 юни удари последният звънец за нашите по-малки съученици – тези от 5, 6 и 7 клас. По стара традиция този така чакан ден от учениците беше отбелязан със спортен празник. И вместо в класните стаи, те прекараха деня навън, в двора на училището, забавлявайки се. Заедно със своите класни ръководители, учителите по физическо възпитание и спорт и изобразително изкуство, учениците изпратиха и тази учебна година с усмивки на лицата, готови за нови и вълнуващи летни приключения.

По-голямата част от младежите предпочетоха да се забавляват спортувайки. Имаше приятелски състезания по футбол, волейбол и баскетбол. Уменията на доста от тях бяха впечатляващи – те успяха да ни покажат какво е истинска, чиста и приятна игра. Освен това, имаше и много изяви и постижения от страна на лекоатлетите на нашето училище. Лични рекорди бяха подобрени! Леко изморени, но щастливи, младите спортисти си тръгнаха от училище горди от това, което бяха показали. Някои от изявилите се наистина имат бъдеще на спортисти! Желаем им късмет и много успехи!

Но освен спортуващи ученици, имаше и такива, които се бяха отдали на изкуството. Под зорките погледи на учителите си по изобразително изкуство нашите съученици разкриха талантите си. Те твориха директно върху земната настилка и резултатите от усърдния им труд бяха впечатляващи. Истински шедьоври в най-различни цветове и размери красиха двора на училището ни, но за жалост, не за дълго… Скоро след като и последните щрихи, положени от малките художници, бяха нанесени, дъждът ги отми. Ех, щеше да бъде прекрасно, ако имахме малко повече време да им се порадваме – те наистина бяха великолепни: емблеми, пейзажи и най-различни чудновати, но добре познати образи бяха изложени на тази малка ученическа изложба, направена с много желание, ентусиазъм и вдъхновение. Но, няма нищо! Най-добрите рисунки бяха оценени и авторите им получиха „Грамота“ от техните преподавателки: г-жа Росица Симова и г-жа Клаудия Черакчиева. Ние знаем колко талантливи са Вазовци и сме убедени, че още с началото на новата учебна година ще ни затрупат с още много удивителни произведения на изкуството.

Една част от учениците предпочетоха да се забавляват като посетиха зала „Европа“, където беше им прожектиран българският игрален филм “ Неочаквана ваканция“.

След края на спортния празник започна и дългоочакваната, жадувана и бленувана от всички лятна ваканция. Ура! Няма вече класни и контролни… Или поне в близките два месеца и половина няма да ги има. Настъпи заслужената и от ученици, и от учители голяма почивка. Слънцето се усмихва, морето и планината чакат закопнелите за почивка ученици.

Желаем на по-малките ни съученици приятна и спокойна ваканция. Нека е безгрижна… Направете всичко, за което сте си мечтали през цялата учебна година! Забавлявайте се. Усмихвайте се. Наслаждавайте се. Откривайте и преоткривайте.
Весела ваканция!

 

Светлана Паргова, 9л клас

 

Back to top button