Споделено от час по английски език – празник Хелоуин

Третокласници и четвъртокласници от СОУ „Иван Вазов“ в час по английски език се потопиха в атмосферата на един от празниците по света, Хелоуин. Известен е още като Денят на Вси светии, а целта бе да запознае и приобщи децата към традициите на англоезичния свят.

Ръководени от своята учителка по английски език Цецка Василева, децата от 3 а, б, в, г, д и 4 а, б класове подготвиха изложба от предмети и рисунки, свързани с празника – тиквени фенери, маски, прилепи, вещици, паяци. С най-голямо удоволствие те направиха островърхи шапки. На въпроса какви са тези неща, те отговаряха, че са собственоръчно изработени „символи на Хелоуин”. За тях те четоха и разказваха на английски език. Учениците прочетоха ирландската легенда за символа на празника – тиквения фенер. Запознаха се с обичая, известен като” Trick-or-treat” – почерпи, за да не ти напакостя. Нетрадиционният учебен час завърши с почерпка от вкусни сладкиши. Всички с удоволствие хапнаха от поднесените лакомства.
Някои от децата в паралелките се облякоха в специални маскарадни костюми, които описаха на английски език. По достъпен и атрактивен начин представиха празника пред съучениците си. Така обогатиха знанията си за празника и за езика. Децата са впечатлени от интересните костюми и страшните маски. Включиха се с интерес и желание в някои от номерата и ,,пакостите“ на маскираните. Виктория Панова, ученичка от 4а клас, е написала кратко съчинение за празника Хелоуин.
Много хора са „против” честването на Вси светии, но все повече родители поощряват децата си да се маскират, още повече, че децата учат за празника в часовете по английски език.
Учениците от трети и четвърти клас дойдоха за учебния час със специална подготовка. Те се забавляваха през целия ден. Нищо, че нямаше изрязани фенери от тикви, истината е, че на малчуганите им хареса да се маскират, да подивеят малко на воля, а не да гонят духове.
Хелоуин е чудесен повод да бъдеш различен и да се забавляваш!

halloween1

halloween1

halloween1

halloween1

halloween1

halloween1

halloween1

Back to top button