СОУ „Иван Вазов“ посреща гости от шест държави

Ученици и учители от шест държави ще посетят Плевен от 8 до 12 май. Заедно с плевенското училище „Иван Вазов“ те участват в съвместен проект за опознаване на различни култури, съобщи за Дарик Димитър Митев, директор на учебното заведение. Проектът се нарича „Пътуване между културите“ и се осъществява по програма „Коменски“, а домакин на втория етап от него е плевенското училище. Гостите са от Словакия, Великобритания, Полша, Испания, Румъния и Холандия.

Нашите ученици ще имат за задача да запознаят връстниците си от чужбина със своя град и да обогатят представата им за българската култура. Всички деца ще бъдат настанени в приемни семейства на свои връстници от училището, които ще ги придружават по време на тридневната визита – 9, 10 и 11 май. Работният език на проекта е английски.

По време на престоя си у нас децата ще разгледат забележителностите на Плевен, ще отидат и до Велико Търново, допълни Димитър Митев. Предвидено е да присъстват и на редица училищни инициативи на СОУ „Иван Вазов“, ще влизат в час по български език и ще се учат да играят хоро. Чужденците ще гостуват на футболна среща между учители и ученици от 12-клас на училището и на церемонията по тържествено изпращане на абитуриентите на школото.

Работата по проекта е започнала през септември 2010 год. и е планирано да приключи по същото време през 2012 год.

Чуйте подробности …

Източник: DarikNews

Back to top button