СОУ „Иван Вазов” – Плевен организира литературен конкурс

СОУ „Иван Вазов” съвместно със Сдружение „Дружество на писателите” – Плевен обявяват общоградски литературен конкурс „Аз мечтая”. Конкурсът е посветен на патронния празник на училището и Деня на славянската писменост и култура.

Право на участие имат всички ученици от 1 до 12 клас. Творбите ще се приемат и класират в три възрастови групи: от 1-и до 4-и, от 5-и до 7-и и от 8-и до 12-и клас. Ще се състезават автори на стихотворения, разкази и есета, като с есета ще участват само ученици от 8-12 клас.

Конкурсните творби трябва да бъдат предадени в училището до 20 април в три екземпляра. Изискването е да не са публикувани до обявяване на резултатите и да са в обем до 3 печатни страници. Необходимо е всеки участник да посочи трите си имена, клас, училище, телефон за връзка. Компетентно жури ще оцени и класира творбите до 30 април.

Награждаването ще стане по време на тържествата по повод патронния празник на СОУ “Иван Вазов” в началото на май. Класираните творби ще бъдат отличени с парични и предметни награди във всяка възрастова група. Наградените творби ще бъдат публикувани в училищния вестник „В@з Буки Веди” и в сайта на училището.

За контакти и допълнителна информация – СОУ „Иван Вазов” – гр. Плевен, г-жа Циклама Иванова и г-жа Галина Цекова.

Източник: PlevenToday.com

Back to top button