СОУ „Иван Вазов“ изпрати поредния си випуск

 

Както си спомняте, на 13 май вечерта се състоя традицонният мач между абитуриентите и техните преподаватели, който се е превърнал в традиция за СОУ „Иван Вазов“. Същинската церемония по изпращането на дванадесетокласници обаче се проведе няколко дни след това – на 16.
Около 11 часа учениците вече се бяха събрали пред вратите на училището и чакаха развълнувани началото на събитието. Както всяка година, така и тази то започна с церемонията с издигане на знамената. Първо дванадесетокласниците, избрани за знаменосци, застанаха отпред с флага на училището. По традиция прозвуча химнът на Република България и бяха издигнати трибагреника на родината ни и знамето на СОУ „Иван Вазов“.

 

След това по традиция директорът на училището- г-н Димитър Митев държа тържествена реч, с която се обърна към учениците от випуск 2014. С това специално слово той даде последни напътствия и официално се сбогува с абитуриентите, пожелавайки им „На добър час!“. Те от своя страна също се бяха подготвили- Александра Стоянова (12з) прочете посланието си към своите завършващи съученици. Отговорът от 11 клас пък бе представен от Кристина Младенова (11а).
В програмата бе отделено време и за кратък музикален момент. Зад микрофона застана Ива Цветанова (4б), известна от формата „Сценична партньорка на г-н Андреев“. След това тя отстъпи сцената на момичетата от певческата група на СОУ „Иван Вазов“- Габриела Йорданова (8м), Моника Донова (10и), Силвия Тачева (10и), Симона Клашнева (10л), Цветослава Грънчарска (10л) и Симона Николаева (11л), с художествен ръководител г-жа Елена Конова. Те поздравиха завършващите дванадесетокласници с две любими български песни- „Стари мой приятелю“ и „Един неразделен клас“. Между двете парчета се включиха Росица Радионова (12а) и Иво Колев (12з) с емоционално послание от името на завършващите абитуриенти.
Поздрав към дванадесетокласниците имаше и групата по хореография с ръководител г-жа Надя Тодорова. Децата бяха подготвили два танца като вторият беше изненада и в него се включиха дори и абитуриентите.
Церемонията вече беше към своя край и дойде моментът дванадесетокласниците да се сбогуват със знамето на училището. По знак на г-н Станимир Кирилов бъдещите абитуриенти поеха флага от ръцете на завършващите знаменосци и застанаха мирно. Преди дванадесетокласниците да си тръгнат обаче оставаше да бъде спазен още един обичай. Г-жа Пенка Папуркова, домакинката на училището, донесе менче с вода, което г-н Митев лисна пред завършващите ученици за късмет, а те минаха покрай знамето на училището, за да го докоснат и целунат за последно.
Обръщаме се към нашите скъпи абитуриенти с пожелание за много късмет, щастие и успехи в живота. Дано намерите своя път и оттук насетне да вървите само напред, а когато погледнете назад, да си спомняте за училището си с умиление и усмивка да изгрява на лицата ви!

 

Силвия Тачева, 10и клас

 

Back to top button