Състезание по информационни технологии, 15.05.2014

На 15.05.2014 г. /четвъртък/ в СОУ „Иван Вазов“ ще се проведе за шести пореден път Състезание по информационни технологии за ученици от ІІІ до VІІ клас. Това състезание се организира от СОУ “Иван Вазов” – Плевен и е посветено на Празника на града. Състезанието се провежда при предварително обявен регламент. Участниците работят в модерно оборудваните компютърни кабинети в училището, разполагащи с над 100 индивидуални работни места. Надпреварата преминава при отлична организация.

В празничния ден учениците ще отделят от свободното си време, за да премерят сили помежду си и да покажат знанията и уменията си по информационни технологии. Много от участниците ще се явяват за пореден път, мотивирани и от големите награди, осигурени от вече станалите традиционни спонсори на инициативата – „Стемо“, „Оптиспринт“, „Електроника и софтуер“, „Виваком“, Училища „Европа“, книжарници „Грамма“, издателство „Изкуства“ – София“.

 

График за провеждане на състезанието:

 

09.00 – 10.00 ч. практическа работа на учениците от V-VІІ клас
11.00 – 12.20 ч. практическа работа на учениците от III, ІV клас
10.30 – 11.30 ч. тест за учениците от V, VІ, VІІ клас
12.30 – 16.00 ч. проверка и оценяване
17.00 ч. – обявяване на класирането и награждаване
/в зала „Европа” в СОУ „Иван Вазов”/

 

Наградите са индивидуални от Іво до ІІІто място за съответната възрастова група.

Участниците от V, VI и VII клас ще се явят на тест, който съдържа 20 въпроса с общ брой точки – 100.
Учениците от III, IV, V, VI и VII клас решават практическа задача по предварително определения регламент с общ брой точки – 200.

 

Back to top button