С празничния 45 брой на „В@з Буки Веди” редакционният екип и ръководството на Средно училище „Иван Вазов” пожелават на ученици, учители и родители светла Коледа и щастлива 2021 година

Елате с нас в дома на Белобрадия старец, за да преживеете вълшебна Коледа

Настанете се удобно, обуйте коледни чорапи, направете си топъл ароматен чай, вземете до себе си коледни бисквитки – готови сте да попътувате и да влезете в дома на Дядо Коледа. Започнете от 2 страница и се пренесете в страната на въображението, за да усетите уюта на дома, суетата в работилницата на Добрия старец – ще се почувствате различно. Ако продължите към 3-та, ще се усмихнете със сигурност – побългарената версия на Белобрадия дядо ви очаква. Може и да си допишете портрета му – виждате го всяка година.

Ще ви изненадаме – на същата страница прочетете писмо от Дядо Коледа – едно пораснало момиче го споделя с нас, за да си спомни с умиление за времето, когато мечти и реалност са едно цяло. Отново в дома на Дядо Коледа ежегодно се случва срещата на всички коледни легенди – и тази година от цял свят ще се съберат световни версии на Добрия старец.

Важното е, че наш репортер бе допуснат на събитието и на стр. 9 ще прочетете репортаж от срещата на върха. Какво е празник без подаръци, с които да покажем любовта си към близки и приятели?! Чорапи или книга – изберете, след като се информирате на стр. 5 и 10. А може би е най-добре сами да изработите подаръците – защо и как да го направите – вижте на стр. 5. Коледа е празник за духа, но все пак без трапеза не може – иновативна идея за коледно меню – стр. 8. Как да бъдете красиви в празничната нощ, съобразете се и с това, което мислят звездите за навиците ви – стр. 10 и 11.

А ако държите да отброявате дните, които остават до края на годината, може да използвате учебния календар от 12 страница. Насладете се и на рисунките на наши съученици, които носят коледно настроение и празничен дух!

Отива си една различна година – какво да оставим и какво да отнесем, научихме ли се да ценим повече живота – среща на  литература и съвремие, има ли смисъл да планираме, или може би е най-добре да погледнем мъдро на илюзиите, които само ни пречат да вървим напред – стр. 3 и 5.

Последните дни на декември за нашия екип са двоен повод за празнуване – през 2010 издадохме първия брой на училищния вестник. На стр. 4 – началото, произволни мигове от нашата история, хроника на славата, поздрав от приятели.

Скъпи съученици, уважаеми преподаватели, родители, бъдете здрави и вдъхновени! Нека топлината на семейния празник Ви донесе любов и споделеност, а 2021 година да е изпълнена с щастие, късмет и благополучие!

Редакционният екип на „В@з Буки Веди”

Брой 45

Back to top button