Рисунка на 3-класничката Никол избрана за лого на международен проект

Рисунката на Никол Петрова от 3 клас на СОУ „Иван Вазов” е избрана за лого на международния проект „Повече дървета? Да, моля!”, в който участват девет държави: България, Полша, Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия и Испания.
Рисунката на плевенското момиче е избрана по време на конкурс, който се проведе в град Люблин, Полша, където е първата среща на участниците в проекта.

На рисунката си Никол е изобразила едно око. Зеницата му е картата на Европа. Споделя, че децата най-напред виждат околния свят с очите си. Затова започва мотото си с „Виж!”. За миглите на окото е избрала дръвчетата, одухотворила ги е като деца с усмихнати лица, а за ръчички е избрала знамената на държавите от проекта. Европейските страни от проекта са се съюзили и смятат, че е най-добре да имаме зеленината от дърветата, за да сме спокойни и да имаме по-свеж въздух и по-добро здраве, обяснява Никол.
„Виж, мисли, действай!” е мотото на рисунката, което е написано на английски език.

 

Източник: infoPleven

 

Рисунка на наше дете стана лого на международен проект

 

Преподавателките по английски език в СОУ „Иван Вазов“ Цецка Василева и Росица Георгиева, които представят СОУ „Иван Вазов“, Плевен и страната в град Люблин, Полша, от 22 до 26 октомври по проекта „Повече дървета? Да, моля!“, са изпратили първите новини от визитата си, информираха от училището. Във вторник е проведен конкурс за избор на лого на проекта. В него са участвали рисунки на ученици от всички страни партньори – България, Полша, Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия и Испания. За лого на международния проект е избрана рисунката на Никол Марианова Петрова от 3В клас на СОУ „Иван Вазов“ – гр. Плевен. На рисунката си Никол е изобразила едно око. Зеницата му е картата на Европа. Споделя, че децата най-напред виждат околния свят с очите си. Затова започва мотото си с „Виж!“. За миглите на окото е избрала дръвчетата, одухотворила ги е като деца с усмихнати лица, а за ръчички е избрала знамената на държавите от проекта. Европейските страни от проекта са се съюзили и смятат, че е най-добре да имаме зеленината от дърветата, за да сме спокойни и да имаме по-свеж въздух и по-добро здраве, обяснява Никол.

Източник: Посредник

 

Back to top button