Прочетохте ли 7 брой на „В@з Буки Веди”?

Ако още не сте, не е късно да го направите. Ние, екипът на училищния вестник, със своя пореден 7 брой ви поздравяваме и пожелаваме успешна 2012 година. Едновременно с това отбелязваме и своя първи рожден ден. Постарахме се да поместим по-голямата част от случилото се в нашето училище и да разкажем за много свои съученици – дано да сме ви изненадали приятно и да сме спечелили още свои читатели. Не бива да пропускате интервюто с Анна Цолова – познатата на всички телевизионна журналистка, която отправи първото пожелание за успех към новосформирания редакционен екип през 2010 година, а сега вече гостува в рубриката „На прицел”. Сериозна е темата на броя – „Уважаваме ли родния си език?”.

На страниците на вестника говорят университетски преподаватели, бивши и настоящи учители по български език, ученици. Тревожни факти прочетете и в нашите анкети, за да помислите отново доколко езикът е част от вашата представа за българското. Пъстри и богати са репортерските ни страници. Акцент в тях са събитията по повод Деня на будителите, когато малки и по-големи ученици сведоха глави пред възрожденците и съзидателите, посветили себе си на един висш идеал. Надяваме се да се почувствате повече българи и да започнете нещо ново, нещо за другите – от днес. Каквото и да решите, не пропускайте предупреждението ни от първа страница – „Паисий обикаля още и проверява българската кръв”. Среща с плевенски актьори, с Петя Буюклиева, мисли за детството – днешно и вчерашно, може да прочетете в „Пристрастия”. Предлагаме ви възможност и да се включите в нашата игра и ако познаете – да спечелите екскурзия в страната. Не забравяйте, че крайният срок за участие е 20 януари. Дотогава трябва да пуснете талона си в пощенската кутия на вестника във фоайето на първия етаж. В следващия брой ще се запознаете с победителя. На електронния ни адрес пък изпращайте своите авторски снимки, за да участвате във фотоконкурсите – „Покажи ни любовта” или пък за най-забавна снимка от междучасията. За победителите отново ще има награди.
На всички, които ще прочетат нашия вестник, желаем здраве и усмивки през цялата година! Вярвайте и се обичайте! Имайте силата да отстоявате мечтите си! А когато нещо ви пречи или пък радва, пишете ни, за да разкажете чрез нас на всички! Ние ще продължаваме напред, но много ни се иска да вярваме, че сме заедно и че разчитате на нас! Не забравяйте – el_vestnik@abv.bg или в пощенската ни кутия! Ние искаме да знаем какво се случва с вас, какво ви тревожи и интересува, защото вярваме в силата на писаното слово. Приятно четене!

В@З БУКИ ВЕДИ – БРОЙ СЕДМИ

Back to top button