Прочетете различния 43 брой на „В@з Буки Веди”

Създаден извън рамката, извън класните стаи, роден от погледа навътре, където открихме неща необятни и истински. Оказа се, че за този поглед КПП-та няма, а онова, което видяхме и почувствахме, предлагаме да прочетете. Една метафора ни отведе назад в миналото и ние влязохме в ролята на разказвачите от „Декамерон” на Бокачо – споделихме своите мисли в изолация, които се оказаха тематично много свързани с проблемите в този сборник – какво е свободата, силата на човешкия дух, какво се случва, когато човек иска много или всичко, живот на пауза, какъв ще е светът утре след всичко преживяно… На стр. 4 и 5 – десет разказвачи от Випуск 2020 доказват, че четенето и писането са най-безопасни за вашето здраве. Последвайте ги в тяхното търсене! В броя пожелаваме и приятен полет на различния Випуск 2020 – на стр. 6 и 7 говорят отново зрелостниците, както и техни преподаватели! Не пропускайте тези искрени думи на равносметка, пожелания и благодарност!

Щастливи сме да ви се похвалим с поредната си национална журналистическа награда. Вестникът ни отново е на първо място в конкурса „Григор Попов”. И не само това – редакционният ни екип е носител на Специалната награда на журито. Имаме и три индивидуални първи награди. Подробности за тях, както и за още една колективна – прочетете на стр. 2. Първи впечатления за обучението онл@йн споделят осмокласници, деветокласници и ученици от десети клас – стр. 3.

Различно видяхме и важния за нас предстоящ Ден на буквите – като Ден на избора. Нека на този празник, който скоро ще отбележим различно, всеки избере за себе си – грамотен или не, четящ или не, знаещ или не – стр. 2.

Ако искате да разберете как можем да прегърнем целия свят, за да покажем, че искаме в бедата да сме заедно, не пропускайте цветната 12 страница! А за забава прочетете на 11-а с какъв талант са ви белязали звездите, както и много смях от последните дни в класните стаи.

Всеки, който иска да притежава брой 43, за да допълни колекцията си, може да го намери на централния вход на училището.

Редакционният екип на вестника

Back to top button