Прочетете първия брой на училищния вестник

Готов е училищният вестник на СОУ ”Иван Вазов”. Спазихме обещанието си и ви предлагаме първите десет страници.

Оказа се, че е много трудно да поберем в него това, което вие искате, но имайте търпение – всичко, което сте ни изпратили и може да почака, ще четете в следвашите броеве. Амбицията ни е да ви радваме всеки месец, да ви информираме и забавляваме. Дано да се справим! А вие бъдете по-снизходителни и ако нещо не ви харесва, то значи, че мястото ви е при нас, за да го промените. Знаете как да ни намерите. Помнете, че това е нашият вестник и всеки, който има какво да каже, може да говори на страниците му.
Нарекохме го „В@з, Буки, Веди” и се опитахме да вплетем в едно две духовни начала на българщината – азбуката и името на патрона ни Иван Вазов. Аз, Буки, Веди са първите букви на азбуката – писменото слово, което оцелява благодарение на нас, българите, за да стане език на славяните. А Вазов е другото духовно начало – неуморимият патриот и страж на родния език, от когото тръгва действително българската литература с цялата си жанрова широта и многообразие.
Надяваме се трибуната, която ви предлагаме, да се превърне в желано място за разговори, дискусии, различни гледни точки по въпроси, които интересуват ученици – настоящи и бивши, учители, родители. Бъдете убедени в силата на словото – то остава! Очакваме ви – el_vestnik@abv.bg или в пощенската кутия на първия етаж в училището.

В@з, Буки, Веди – БРОЙ ПЪРВИ

Back to top button