Прочетете новия 52 брой на „В@з Буки Веди”

Отбелязваме 24 май и изпращаме Випуск 2022

Започваме с добрите новини! Щастливи сме да споделим, че за поредна година училищният вестник е носител на национална журналистическа награда. „В@з Буки Веди” е на първо място в конкурса „Григор Попов”. Освен с колективна награда, може да се похвалим и с три индивидуални награди – една специална и две първи. Повече за церемонията по награждаването и за отличените може да прочетете на стр. 2.

Всички ученици се завърнаха в клас. По коридорите се носи глъчка, а в класните стаи се ниже урок след урок. На стр. 3 ви очакват интригуващи истории и вести около кипящия училищен живот.

Обръщаме поглед и към делото на светите братя Кирил и Методий. На стр. 4 припомняме техния принос и озадачени разсъждаваме над днешното състояние на езика. По повод 24 май поискахме да чуем от най-малките ученици какво знаят за първоучителите. Научете техните отговори от стр. 9 в поредното издание на рубриката „Очи в очи”.

По традиция в майския брой на вестника насочваме прожекторите към абитуриентите. На раздяла учители и ученици споделят с много вълнение топли думи и благи спомени. Не ги пропускайте! Равносметката на зрелостниците ще откриете на стр. 6, 7 и 8.

По страниците на училищния вестник ви очакват и още куп други теми. Поредният брой на „В@з Буки Веди” е четиво, което си заслужава да притежавате! Може да го закупите от централния вход на училището.

Редакционният екип на „В@з Буки Веди”

Back to top button