Прочетете брой 35 на „В@з Буки Веди”

Прочетете брой 35 на „В@з Буки Веди”

Посрещнете лятото с електронния брой на училищния вестник, в който ви пожелаваме да видите невидени неща и да почувствате непочувствани усещания

Ако още не сте планирали ваканцията си, може да ви помогнем с нашите разсъждения по темите защо обичаме и мразим лятото, море или планина, предимствата и недостатъците на всеки избор, интересни предложения как да преборим скуката в дългите летни дни – всичко това може да намерите на 3, 4, 6 и 9 страница. Там със сигурност има по нещо за всекиго от вас – книжно или филмово лято, пътешествия, идеи за всеки ден, полезни съвети… И да не подминете  на стр. 4 рекламата за нашия конкурс „Запечатай лятото”, с който ви предизвикваме да освободите въображението си и да станете творци.

Три интервюта специално за нашия вестник, които не бива да пропускате – с пътешественика Андрей Охеда, който съветва как да планираме почивките, а и живота си; със спортната легенда Владо Николов, който гостува в нашето училище, и с Виктория Йорданова – отличникът на Випуск 2018.

Пристрастия и творчески приключения под формата на размисли, породени от наученото в учебните часове – на стр. 6 и 7. Продължава темата за себевглеждането – този път през погледа на другите, както и родителите през нашия поглед.

Връзката ни с вас, читателите на вестника, в този брой е под формата на две анкети – едната търси отговорите на въпроса как празнуваме Деня на детето и какви подаръци получаваме, а втората – как планирахте лятото си и какво по-различно очаквате тази година – стр. 8 и 10.

На стр. 11 е коментирана поредната езикова ситуация в рубриката „Граматика на грешките” – отново тематично лятна, летен хороскоп, който, надяваме се, четете с усмивка, както и снимки, които показват груби нарушения на езикови правила –  обикновено ги забелязваме и показваме редовно.

Пожелаваме ви незабравимо лято!

До нови срещи през есента!

Редакционният екип на „В@з Буки Веди”

Брой 35

Още новини