Прочетете 51 брой на училищния вестник

Гостуват Веселин Плачков, Мадлен и Милен Радуканови 

Денят, в който отбелязваме Освобождението, ни даде повод да поразсъждаваме какво всъщност празнуваме тогава и дали в тази дата не се оглеждат нашите комплекси като нация. Запитахме се това ли е най-значимата дата в историята ни, и потърсихме други, ярки и достойни, на които да славим волята си – стр. 4. На стр. 2 ще откриете интервю с Веселин Плачков, който ни разказа за ролята си на Васил Левски.

Отбелязваме и Баба Марта.  На стр. 8 припомняме традициите, свързани с този български празник, и поглеждаме към настоящето – какво се е променило в отбелязването му и с какви мартеници се кичим на 1 март. Малкият коментар в броя е посветен на образа на Баба Марта. От стр. 9 научете как изглежда тя през погледа на най-малките ученици.

През месец януари от нашето училище Мадлен Радуканова постави началото на своята инициатива „Година на благодарността”. Диамантеното момиче прекрачи прага на „Вазов” заедно със своя баща – футболния треньор Милен Радуканов. Прочетете какво споделиха пред нашите журналисти на стр. 6.

След края на първия срок пишем Шест + на най-трудолюбивите ученици, ако се питате кои са те – не пропускайте стр. 3. Споделяме ви и за спортните успехи на вазовци –
стр. 8, а на стр. 5 вижте кой е поредният гост в рубриката „И нашите учители са били ученици, и то във „Вазов”. Журналистите ни споделят какво е да се докоснеш до бенефис-спектакъла „Сън” – стр. 5, и да се срещнеш с писателката Виктория Бешлийска – стр. 8. В изданието ще откриете и коментари по други значими теми. Научете от стр. 10 кои са българските филми, които може да гледате през 2022 г., и се посмейте на стр. 11 с бисерите от класната стая. Броят обещава да ви зарази и с много пролетно настроение. За него ще допринесат рисунките на наши ученици.

По традиция в следващия брой на вестника ще отделим специално място на зрелостниците. Обръщаме се към тях – разкажете ни за интересни учебни часове, споделете с нас своите преживявания и мисли на раздяла. Адресът е познат – el_vestnik@abv.bg!

Грабнете 51 брой на „В@з Буки Веди” от централния вход на училището!

Редакционният екип на „В@з Буки Веди”

Back to top button